Overlæger slår alarm: Patienters sikkerhed er i fare

Sundhedsplatformen er kommet til Region Sjælland, hvor den har skabt en ”uacceptabel” risiko for fejlmedicinering, siger regionens overlæger.

Patienterne på hospitalerne i Region Sjælland risikerer at få forkert medicin, forkerte doser af den rigtige medicin eller slet ikke at få den medicin, de har brug for, efter at Region Sjælland har indført det nye it-system Sundhedsplatformen.

Det skriver Politiken tirsdag.

Det har fået overlægerne på Sjællands Universitetshospital i Køge til at slå alarm. De mener, at Sundhedsplatformen har bragt patienternes sikkerhed i fare, og der er brug for en hurtig ”plan for sikker medicinering”, fremgår det af et brev fra overlægerådet til hospitalets ledelse.

Samme problemer som i hovedstaden

Hospitalerne i Region Sjælland blev som de sidste koblet på Sundhedsplatformen 25. november, og de sjællandske læger, der før havde et velfungerende it-system, oplever nu de samme problemer, som kollegerne i hovedstaden har døjet med, siden de første hospitaler tog Sundhedsplatformen i brug i maj 2016, fremgår det af brevet.

Ifølge overlægerådet løber lægerne en markant risiko for at skade patienterne, enten fordi de får forkert medicin eller slet ikke får livsvigtig medicin.

Koncerndirektør: Læger har ret

Lars Onsberg Henriksen, der er koncerndirektør i Region Sjælland, siger til Politiken, at lægerne har ret i deres kritik:

Du får mig ikke til at sige, at de ikke har ret, eller at det ikke er et problem, for det er det, siger han.

Derfor har det ifølge ham ”højeste prioritet” at få udviklere fra den amerikanske leverandør af systemet, Epic, til Danmark for at ændre systemet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

signe i vindue 2

playNår hele baggården synger ‘Hurtige Hænder’, bliver Signe på 3.tv rørt: Nu har naboer fået unikt sammenhold

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere