Nyt tiltag skal gøre det lettere at booke tid til vaccination

Med et nyt tiltag forsøger Region Sjælland at gøre det endnu nemmere at booke tid til en corona-vaccination.

Mens Danmark har været ramt af godt vejr og sommerferie, har Region Sjælland kæmpet med at få folk til at booke tid til en corona-vaccination. 

Midt i juli betød det, at der var intet mindre end 95.000 ledige tider til at blive vaccineret i regionen, og nu forsøger man derfor at gøre det endnu nemmere, at meldte sig til både første og andet stik. 

Det sker ved, at man nu kan booke tid til en vaccination, når man besøger et PCR-teststed i regionen. 

- Vi har mange ledige vaccinetider. Formentlig fordi mange stadig er på sommerferie. Står man klar til at booke tider til vaccine til efter sommerferien, men ikke lige har computeren med, vil vi gerne yde den service, at vi kan hjælpe med at finde tider til vaccination, når man skal testes, siger Trine Holgersen, der er direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland i en pressemeddelse.

Kun ved PCR-test

Det vil derfor nu være muligt at booke tiderne hos en lægesekretær på teststedet, når man kommer ind og skal scanne sit sundhedskort i forbindelse med testen. 

Det er som udgangspunkt op til borgerne selv at henvende sig til personalet, hvis de ønsker at booke tider til vaccine i forbindelse med testen.

- Nogle borgere vil også opleve, at de bliver spurgt, om de er vaccineret, og hvis de ikke er det, vil vi tilbyde, at vi kan booke tider til dem. Det er naturligvis helt frivilligt, om man vil gøre brug af det tilbud, siger Trine Holgersen.

I klippet nedenfor kan du set et indslag fra TV 2 Lorry om, hvordan der nu er 50 procent vaccinerede i Region Hovedstaden. 

Borgmester i Ishøj, Ole Bjørstorp, har god grund til at tage sig til hovedet. Kommunen er nemlig bundskraber, når det gælder vaccinetilslutning.