Notat: Sundhedsplatformen giver færre behandlinger

Et notat fra Region Sjælland viser, at der er sket et fald i aktiviteten med ambulante behandlinger siden Sundhedsplatformen blev indført i november 2017.

Den skulle egentlig gøre arbejdet nemmere, den meget omtalte Sundhedsplatform.

Men selvom det nu er et halvt år siden, Region Sjælland indførte den på regionens hospitaler, er der stadig flere områder, hvor Sundhedsplatformen har en negativ indflydelse på resultaterne.

I notatet står der, at aktiviteten i de ambulante behandlinger i regionen - altså behandlinger uden indlæggelse - er faldet med cirka 10 procentpoint siden Sundhedsplatformen blev indført.

Sagt med andre ord betyder det, at regionens hospitaler ikke har kunne behandle samme antal patienter som før Sundhedsplatformen. 

Regnede med fald i aktivitet

 

Region Sjællands koncerndirektør, Leif Panduro Jensen, indrømmer, der har været vanskeligheder i forbindelse med implementeringen af Sundhedsplatformen, men mener ikke, det kommer til at fortsætte på denne måde:

- Sundhedsplatformen har medført et aktivitetsfald - i starten noget vi havde planlagt, senere har det taget længere tid at komme op til normal drift igen, og nogen steder er vi slet ikke på plads endnu - men det er stadigvæk også et nyt, stort og komplekst system, vi er ved at køre ind, og man må bare sige, det tager den tid, det tager, siger han til TV 2 Lorry.

Han påpeger desuden, at tallene i notatet er behæftet med usikkerhed, da det ikke er data fra alle behandlinger der er med i notatet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

Lars Løkke Rasmussen

Løkke kræver undskyldning efter afbrænding

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere