Natlæger på skadeklinik koster 900 kroner i timen, men har kun få patienter  

Kun få borgere benytter et nyt tilbud på skadeklinikken i Roskilde, som har kostet 4,6 millioner kroner.

Siden den 1. oktober sidste år har borgerne i Roskilde kunnet benytte et nyt tilbud på Roskilde Sygehus.

Her har skadeklinikken haft den service, at der er en læge på vagt på om natten, udover den behandlersygeplejerske, der var i forvejen.

Men en opgørelse over de første fire måneder med den nye ordning viser, at lægerne ikke har noget at lave om natten, fordi der kun kommer meget få patienter, skriver TV 2 Øst.

quote Jeg har lige fra dag ét været imod det her. Det kom som valgflæsk i valgkampen. Det er ikke ansvarlig politik

Anne Møller Ronex, medlem af regionsrådet for Radikale Venstre

På Skadeklinikken i Næstved eksisterer samme service som i Roskilde, og her er udviklingen den samme.

R: Ikke ansvarlig politik

Det kommer ikke bag på formanden for regionsrådets radikale gruppe, som kritiserer ordningen.

- Jeg har lige fra dag ét været imod det her. Det kom som valgflæsk i valgkampen. Det er ikke ansvarlig politik, og nu ligger der så nogle tal, der understøtter, at det var en tosset beslutning og ren symbolpolitik, siger Anne Møller Ronex (R), der er medlem af regionsrådet, til TV 2 Øst. 

I de fire måneder, ordningen har eksisteret, er der i gennemsnit på en typisk nat kommet mellem en og to patienter fra midnat til klokken otte om morgenen.

Til sammenligning kommer der på skadeklinikkernes travleste tidspunkt midt på dagen i gennemsnit tre patienter igennem i timen.

quote Man kan altid diskutere, hvor store og hvor dybe behov, vi skal dække. Vi kan ikke komme med en læge eller en lægehelikopter på hvert gadehjørne.

Annemarie Knigge (S), formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud i Region Sjælland

Ifølge TV 2 Øst er udgiften for den udvidede lægebemanding på hver skadestue er 4,6 millioner kroner om året - altså i alt 9,2 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Årsagen til den høje udgift skyldes, at størstedelen af de læger, der dækker vagterne i den udvidede lægedækning på skadeklinikkerne i Næstved og Roskilde, hyres via et vikarbureau, som koster regionen 895 kroner i timen.

En afvejning, siger udvalgsformand

Annemarie Knigge (S), der er formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud i Region Sjælland, erkender, at det er relativt dyrt, men mener alligevel, at udgiften er pengene værd, fordi tryghed ikke kan gøres op i penge.

- Man kan altid diskutere, hvor store og hvor dybe behov, vi skal dække. Vi kan ikke komme med en læge eller en lægehelikopter på hvert gadehjørne. Det er en afvejning af, hvilket legitimt behov, og hvilke forventninger borgerne har til vores sundhedsvæsen, og så skal vi som politikere finde ud af, hvad der er råd til, og hvad der er mening i. Det synes jeg egentlig ikke, at de her tal giver grund til at sige, at der ikke er behov, siger hun til TV 2 Øst.

Hun forklarer endvidere, at det er regionens ønske, at at det er en opgave, der kan passes af læger, som i øvrigt er ansat på regionens sygehuse,

Det er meningen, at ordningen skal køre som et pilotprojekt i to år, og Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud vil følge tallene nøje, skriver TV 2 Øst.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik