Lokalaviser rystet af voldsomme ændringer hos PostNord

En lang række lokalaviser - herunder Halsnæs Avis - ved endnu ikke, hvad der skal ske med omdelingen efter årsskiftet.

02:34

I Halsnæs-området bladrer 8 ud af 10 borgere den lokale sprøjte igennem, og det betyder rent faktisk, at Halsnæs Avis er en af landets mest læste lokalaviser, da den bliver trykt i 16.000 eksemplarer.

Men redningsplanen fra PostNord, der blev offentliggjort onsdag, betyder at postbuddet fra næste år kun kommer på besøg én gang om ugen. Og det giver de lokale ugeaviser grå hår i hovedet.

Læs også Aviskonge i tænkeboks: Hvem skal dele 700.000 lokalaviser ud?

Halsnæs Avis, eller Gulvmåtten, som de kalder den heroppe, er nu én af de lokalaviser, der skal ud og lede efter alternativer til distribueringen, hvis avisen fremover skal lande i borgernes postkasser.

Peter Fjeldal, der er administrerende direktør Halsnæs Avis er alt andet en tilfreds med den nye model fra PostNord.

- Det vil ikke være acceptabelt. Det kan vi ikke. Derfor finder vi en anden løsning end 4-5-dages omdeling. Vi skal jo på en eller anden måde sikre, at avisen kommer ud. Der er bud efter den, og folk vil gerne have avisen ud, så der er helt sikkert også nogen, der gerne vil dele den ud, siger han.

Halsnæs Avis er en del af Politikens Lokalaviser. Selskabet står bag i alt 23 nordsjællandske aviser, hvoraf 13 i dag bliver omdelt af PostNord.

Læs også PostNord vil kun uddele breve én gang om ugen

Gårsdagens udmelding fra postselskabet giver derfor panderynker hos Søren Riis, adm. direktør for Politikens Lokalaviser A/S.

- Det var ventet, at de ville komme med nogle ændringer i forhold til det samarbejde, vi havde. Men det var meget overraskende, at det var så voldsomme ændringer. Det er en stor udfordring, og det er en udfordring for mange lokale ugeaviser, som spiller en rigtig vigtig rolle i lokalsamfundene.

De lokale ugeaviser er finansieret 100% af annoncekroner. Men også for annoncørerne vil det være uacceptabelt med en omdeling over 4-5 dage, mener Søren Riis.

Læs også PostNord i krise: Nu bliver 1000 ansatte fyret

Løsningen på problemet kan ifølge direktøren være det distributionsselskab, som allerede står for omdelingen af de lokale weekendaviser.

- Nu må vi jo se. Nu starter vi med at gå i dialog med PostNord for at se, om der kan findes en løsning. Kan der ikke det, jamen så er vi allerede i gang med at finde ud af, hvilke alternative løsninger der er, siger Søren Riis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik