Kommune-skift: Her kan du spare millioner

Hvis du flytter fra byen til en af Københavns omegnskommuner er der millioner at spare. Det viser nye tal fra Boliga.dk

Det kan betale sig at rykke teltpælene op, hvis du bor i midtbyen. Nye tal fra Boliga.dk viser nemlig, at der er millioner at spare, hvis man har mod på at flytte fra hovedstaden til en af nabokommunerne. 

I 1. halvår af 2017 var salgskvadratmeterprisen på en villa eller et rækkehus i hovedstaden på godt 38.000 kroner per kvadratmeter.

Det betyder, at et hus på eksempelvis 120 kvadratmeter i gennemsnit koster omkring 4,5 milioner kroner. 

Er man derimod villig til at skifte postnummer til for eksempel Herlev Kommune, slipper man med en kvadratmeterpris, der er 34 procent billigere end Københavns Kommune. 

quote Vi har en periode, hvor priserne stiger. Derfor forventer vi, at priserne i København vil trække yderkommunerne med. 

Frederik Rovsing, direktør, Boliga. 

Herlev Bymidte ligger blot 20 minutters køretur fra Rådshuspladsen. 

Nord kræver flere penge 

Det er ikke afgørende om turen går syd - eller vestpå. Der er eksempelvis penge at spare på kvadratmeterne i både Tårnby, Rødovre, Hvidovre, Gladsaxe og Herlev. 

Flest kvadratmeter får man for pengene i Herlev, mens man også i Hvidovre får kvadratmeterne til en pris, der er mere end 30 procent lavere.

- Når priserne stiger ind i byen, så spreder det ringe mod yderområderne. Priserne vil altså komme til at stige i Herlev også, ellers vil priserne i København falde. Men vi har en periode, hvor priserne stiger. Derfor forventer vi, at priserne i København vil trække ydrekommunerne med, fortæller Frederik Rovsing, der er direktør hos Boliga.  

Ifølge direktøren er det gode råd derfor at flytte fra byen nu, hvis man gerne vil gøre en god handel. Priserne i nabokommunerne vil nemlig højst sandsynligt stige også. 

Det er dog ikke altid billigt at pakke hus og familie for at flytte fra hovedstaden. For ligger den eneste fremtidige forstads-adresse, du drømmer om at flytte til, derimod i den mondæne kommune Gentofte, kan du være sikker på, at du skal have pengepungen frem.

En kvadratmeter i kommunen, der lægger jord til de fleste af landets dyreste ejendomme, er nemlig i gennemsnit blevet solgt knap 10.000 kroner dyrere end de tilsvarende i Københavns Kommune.

Du kan se husene, der i øjeblikket er til salg her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere