Hospitalspersonale om massefyringer: Bekymrende fremtid for patienterne

De bebudede massefyringer på sygehusene i Region Sjælland får omfattende konsekvenser for både personale og patienter fremover, lyder det i dag fra hospitalsansatte.

De har vidst det et stykke tid. At kravet om omfattende besparelser i Region Sjælland kommer til at betyde omfattende fyringer.

Alligevel er stemningen ekstra trykket, efter Region Sjælland i går meldte ud, at op mod 317 medarbejdere bliver afskediget - heraf 215 på Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge:

- Folk er meget bekymrede. De er bekymrede for deres job, men de er bestemt også bekymrede for patienterne fremover. Det er mange stillinger, der bliver sparet væk. Jeg har rigtig, rigtig svært ved at se, at det her ikke får konsekvenser for både personale og patienter for fremtiden, lyder det fra sygeplejerskernes og radiografernes fællestillidsrepræsentant på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, Michelle Servé. 

quote Folk er meget utrygge. Det er endnu ikke klart, hvem det er, det kommer til at gå ud over i sidste ende. Så der er meget uvished.

Anne Poulsen, overlæge på anæstesiafdelingen og talsmand for overlægeforeningen i Region Sjælland

Samme dystre stemning gør sig gældende for alle faggrupper, lyder det fra overlæge på anæstesiafdelingen og talsmand for overlægeforeningen i Region Sjælland, Anne Poulsen:

- Folk er meget utrygge. Det er endnu ikke klart, hvem det er, det kommer til at gå ud over i sidste ende. Så der er meget uvished. Vi kan regne ud, at det er lidt over 8 procent af den samlede arbejdsstyrke på Sjællands Universitetshospital. Hospitalsledelsen har udtrykt håb om, at vi kan opretholde samme produktion som hidtil, og det har jeg svært ved at se, hvordan skulle kunne lade sig gøre, siger Anne Poulsen.

På Sjællands Universitetshospital i Køge er stemningen også trykket. Besparelserne betyder, at omkring 50 lægesekretærer ud af i alt 300 lægesekretærer på de to sygehuse risikerer at miste deres job:

- Der er rigtig mange, der er bekymret for, om de bliver afskediget. Vi har i forvejen svært ved at nå vores arbejde og jeg tænker, at når vi bliver skåret, bliver det endnu sværere. Og det bliver sværere for os at hjælpe lægerne og sygeplejerskerne, siger Mette Bakkegaard, lægesekretær på Ortopædkirurgisk afdeling på Køge Sygehus.

Tirsdag forhandlede Region Sjælland med de faglige organisationer efter loven om masseafskedigelser, hvorefter afskedigelserne finder sted i november. 

I følge Region Sjælland vil stort set alle faggrupper blive berørt, hvad enten der er tale om medarbejdere eller ledere; Sygeplejersker, lægesekretærer, sosu-assistenter, administrativt personale, læger, bioanalytikere og øvrige faggrupper - ingen står til at gå fri.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere