Hospitalsledelse: Ansatte lider under stram økonomistyring

Sjællands Universitets Hospital erkender de enorme udfordringer for personalet i forbindelse med det store fokus på at holde budgettet.

Ledelsen på Sjællands Universitetshospital har en kæmpe udfordring. Udgifterne vokser og vokser pga. stigende medicinudgifter, operationer på privathospitaler, nye avancerede behandlinger og brugen af vikarer.

Og de voksende udgifter skal holde sig inden for et stramt budget. Et budget der er dikteret af en hård økonomisk genopretningsplan, efter at hospitalet oplevede et stor underskud sidste år.

Sjællands Universitetshospital har 100 pct. fokus på, at økonomien ikke skrider en gang til, forsikrer vicedirektør, Beth Lilja.
Sjællands Universitetshospital har 100 pct. fokus på, at økonomien ikke skrider en gang til, forsikrer vicedirektør, Beth Lilja.

- Vi har en økonomisk plan, som vi har stort fokus på. Som afdelingerne har stort fokus på. Og der er 100 procent fokus på, at det vil kunne holde, siger vicedirektør på Sjællands  Universitetssygehus Roskilde, Beth Lilja, som samtidig understreger, at det ikke er forbundet med garanti af nogen art.

Hospitalsledelsen erkender, at personalet på operationsgangen den seneste tid har været hårdt presset.

Ikke bare på grund af et efterår med mange afskedigelser og forflyttelser. Men også på grund af de opsigelser og langtidssygemeldinger, som kom efterfølgende.

Se indslag om det hård pressede hospital i Roskilde og konsekvenserne for ansatte og patienter

Lige nu mangler der akut personale, og derfor er brugen af vikarer et nødvendigt onde, selvom det ifølge både læger og de tilbageværende operationssygeplejersker ikke forbedrer produktiviteten på operationsgangen her og nu.

En produktivitet, som i øjeblikket kører på halv kraft, hvis man sammenligner med efteråret:

- Det er klart, at hvis du kommer og er fuldstændig grøn, så vil der gå et stykke tid, før du er uddannet til at være fuldt ud fungerende. Men hele formålet med at have vikarer på operationsgangen er jo, at vi kan behandle de patienter, der er behov for, siger Beth Lilja.

Regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, Soc.dem., kalder regionernes budgetter en meget svær øvelse:

Regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, Soc.dem. efterlyser en diskussion om fremtidens sundhedsvæsen, som ikke kun handler om struktur.
Regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, Soc.dem. efterlyser en diskussion om fremtidens sundhedsvæsen, som ikke kun handler om struktur.

- Der er ingen tvivl om, at de stigende medicinudgifter er en kæmpe udfordring for regionerne. I 2018 fik regionerne en halv milliard kroner ekstra til sundhedsområdet. Og samtlige penge blev brugt til stigende medicinpriser. Og der er ingen tvivl om, at hvis vi skal løse opgaverne bedre i fremtiden, så bliver vi nødt til at have en diskussion - på landsdækkende niveau - om vi har den rigtige prioritering af sundhedsvæsenet, siger Heino Knudsen til TV 2 Lorry.

Som i de andre regioner afventer politikerne i Region Sjælland konsekvenserne af regeringens nye sundhedsudspil.

- Derfor håber jeg også, at den valgkamp til Folketinget, der venter lige rundt hjørnet - at den vil tage en grundig diskussion. Ikke kun om strukturen i sundhedsvæsenet, men også om prioriteringerne. Det her handler også om ressourcer, hvis vi skal løse opgaverne for vores borgere i fremtiden, siger Heino Knudsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik