Enhedslisten om konstituerings-kaos: Fejlgrundlag

Ifølge Enhedslisten bunder beslutningen fra Socialdemokratiet om at smide dem ud af forhandlingerne på et forkert og falsk grundlag.

Det har været en kaotisk og hektisk dag rent politisk i Region Sjælland.

Først udtalte Enhedslisten sig om nogle nye krav til konstitueringen i Region Sjælland, som man indgik på selve valgnatten med Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

quote Vi har på intet tidspunkt krævet, at der skal skulle stå noget om det ting i aftalen. Derfor mener vi, at det er et påskud, som både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet bruger for at slippe af med os.

Bruno Jerup, Spidskandidat, Region Sjælland, Enhedslisten

Efterfølgende valgte Dansk Folkeparti at sige til den nye regionrådsformand, Socialdemokraten Heino Knudsen, at han måtte vælge mellem dem eller Enhedslisten.

Dernæst valgte Heino Knudsen at smide Enhedslisten ud af forhandlingerne på baggrund af de nye krav - men det nåede Dansk Folkeparti ikke at blive informeret om, før de selv havde trukket sig ud og efterladt den nye formand uden det flertal, han havde i morges. 

Men ifølge Enhedslisten bunder det hele i et misforstået grundlag, som Dansk Folkeparti har udnyttet til at slippe af med deres politiske modpol.

- Vi har på intet tidspunkt krævet, at der skal skulle stå noget om det ting, vi har udtalt os om til pressen, i aftalen. Derfor mener vi, at det er et påskud, som både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet bruger for at slippe af med os, siger Bruno Jerup.

- Det er ikke os, der har bragt historien ud, om at vi vil have halalkød og arabisk informationsmateriale på hospitalerne. Det er pressen. Historierne er lavet af pressen, og ikke af Enhedslisten, og det er rent konstruerede.

Holder fast i støtte til konstitueringsaftalen

Det var det sjællandske medie VDonline, der var først med historien om de nye krav fra Enhedslisten. Men ifølge Bruno Jerup er hans partifælde Ursula Dieterich Pedersen blevet misforstået i de ting, som hun har sagt, og som efterfølgende har kostet partiet deres plads i konstitueringsforhandlingerne.

quote Det, man refererer til som ultimative krav fra os, har på intet tidspunkt været en del af forhandlingsteksten. Ikke på noget tidspunkt, og det ved både Dansk Folkeparti og Socialdemokratet.

Bruno Jerup, Spidskandidat, Region Sjælland, Enhedslisten

- Det virker til, at vi er blevet smidt ud af aftalen af Socialdemokratiet, fordi de har været nødt til at please Dansk Folkeparti, der opstillede det som et ultimatum - og har flere mandater end os (6 til DF, 3 i Enhedsl. red). 

- Det synes vi er ærgerligt, og det er sket på et grundlag, der er uberettet. Det, man refererer til som ultimative krav fra os, har på intet tidspunkt været en del af forhandlingsteksten. Ikke på noget tidspunkt, og det ved både Dansk Folkeparti og Socialdemokratet, siger Bruno Jerup.

Ifølge Enhedslisten vidste begge partiet udemærket godt, at der var mange ting, de ikke var enige om i Regionen, men stadig burde kunne se udover i det samarbejde, de havde fundet frem til.

- Vi gik ind i det her med åbne arme, for vi er uenige på mange punkter med Dansk Folkeparti og modsat. Udgangspunktet var, at vi på Regionalplan havde en større fællesnævner med mulighed for ny kurs for Region Sjælland. Og derfor er det her endt fuldstændig underligt og mærkeligt.

Enhedslisten vil stadig pege på Heino Knudsen som ny regionrådsformand - med eller uden indflydelse i den kommende konstitueringsaftale, der skal forhandles endegyldigt på plads d. 7. december.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere