Efter kræftskandaler: Nu er behandling for brystkræft samlet ét sted

Region Sjælland har nu samlet al behandling for brystkræft på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Fra denne uge samles al behandling for brystkræft i Region Sjælland i Roskilde på Sjællands Universitetshospital.

Som led i planen for at udbedre og rette op på en række alvorlige fejl i brystundersøgelser for flere hundrede kvinder har Region Sjælland nu flyttet behandling fra det skandaleramte Ringsted Sygehus.

I denne weekend blev den sidste del af Brystkirurgisk Afdeling på Ringsted Sygehus pakket ned og flyttet til Roskilde, hvor regionen nu fremover har samlet seks specialer omkring behandlingen af kvinder med brystkræft.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Beslutningen sker, efter der på brystafdelingen på Ringsted Sygehus er blevet konstateret alvorlige fejl og mangelfulde brystundersøgelser for flere hundrede kvinder.

De mangelfulde brystundersøgelser fandt sted på Ringsted Sygehus i perioden marts 2013 til 24. maj 2017.

- Vores ønske er - og det arbejder vi meget stærkt på - at kvinderne skal opleve et koordineret, veltilrettelagt og helhedsorienteret forløb, hvor behandlingerne er i top, og hvor de ikke skal opleve unødig ventetid, udtaler Jesper Gyllenborg, der er lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital.

Disse specialer er nu samlet i Roskilde

Beslutningen om at lukke afdelingen i Ringsted og flytte den og ledelsesansvaret til Roskilde blev truffet på et møde i regionen tidligere på året.

Tidligere i år flyttede brystradiologien fra Ringsted Sygehus til Sjællands Universitetshospital i Roskilde, og nu er kirurgien flyttet med.

Det var især brystradiologien på Ringsted Sygehus, der var omdrejningspunktet for sagen om de mangelfulde brystundersøgelser fra 2013 til 2017.

Samlingen af alle specialer for brystkræftbehandling sker som opfølgning på den 7-punktsplan, regionen iværksatte i kølvandet på skandalen.

- Med flytningen af Brystkirurgisk Afdeling er vi et vigtigt skridt videre i den politiske 7-punktsplan frem mod at sikre regionens kvinder gode patientforløb af høj faglig kvalitet fra første undersøgelse til afsluttet behandling, lyder det fra Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand i Region Sjælland.

Den såkaldte 7-punktsplan indeholder følgende:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Overvægt

Kostvejleder hitter på Instagram: "Min krop er ikke en klam ting, andre skal bedømme"

Overvægt

Fed, klam og doven: I hovedstaden taler vi grimt til overvægtige

Rygning

Parti med nyt forslag: Her skal rygning være forbudt

ipiccy_image

playIdan løb non stop i 24 timer: "Det var hårdest klokken tre om natten"

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere