Boligpriser på himmelflugt: Her er de steget mest på 25 år

Her kan du se hvilke 10 kommuner, der har haft den mest eksplosive prisudvikling på boligmarkedet i løbet af de seneste 25 år.

I ’gamle dage’ – før 1992 – blev alle informationer om salgspriser på boliger nedskrevet på papir og placeret i tykke mapper, der stod på rad og række og samlede støv i aflåste, offentlige kontorer.

Men det ændrede sig for 25 år siden, da handelspriserne blev digitaliseret og med årene gjort nemt tilgængelig for de danske boligkøbere.

Boligsiden.dk har i den anledning kigget nærmere på prisudviklingen på boligmarkedet over de seneste 25 år. Og i de 34 kommuner, der ligger i TV 2 Lorrys sendeområde, tegner Hovedstadsområdet sig for de mest eksplosive stigninger per kvadratmeter i løbet af det seneste kvarte århundrede.

Frederiksberg ligger suverænt i spidsen, som den dyreste kommune med en stigning på 501 procent. I 1992 lå den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 6264 kroner og var dengang overgået af både Gentofte og Hørsholm, men Frederiksberg har gennem årene taget nogle seriøse kvantespring, og i 2016 lå kvadratmeterprisen på 43.515 kroner.

Her kan kun København og Gentofte tilnærmelsesvis følge med, med stigninger på henholdsvis 435 og 386 procent. 

De 10 kommuner med størst stigning over 25 år.

I det hele taget er kvadratmeterpriserne steget i alle kommunerne, men den procentvise stigning er ikke nær så høj i følgende kommuner, der har haft mindst stigning i løbet af 25 år.

Her er det især værd at bemærke, at Vallensbæk tilbage i 1992 var blandt de dyreste og lå lige en smule under Frederiksberg. I dag er det en af de kommuner, der har oplevet mindst vækst på prisudviklingen i løbet af 25 år.

De 10 kommuner med mindst stigning over 25 år.

For statistikere har digitaliseringen som en selvfølge gjort det nemmere at lave analyser og opgørelser af udviklingen på boligmarkedet. Og fra 2010 blev boliginformationerne for alvor allemandseje, da adgangen på nettet blev total via Den Offentlige Informationsserver, OIS, så man nu kan se tidligere salgspriser på en bolig.

- Den åbenhed, der er omkring boligdata i dag, gør, at boligmarkedet er blevet mere gennemsigtigt for boligkøbere og alment interesserede. Det giver en anden form for forbrugersikkerhed, at man med ganske få klik kan opdatere sig på, hvad en bolig tidligere er blevet handlet til, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere