Aviskonge i tænkeboks: Hvem skal dele 700.000 lokalaviser ud?

Lokalviserne på Sjælland får store problemer, når PostNord fra årsskiftet ikke længere omdeler deres aviser.

Næste år får du kun besøg af postbudet én gang om ugen - det er en del af den redningsplan, som PostNord præsenterede onsdag.

Men den nye model rammer i særdeleshed de populære ugeaviser, som er afhængige af PostNords omdeling. De må nu lede efter alternativer, hvis aviserne skal ud fra den 1. januar 2018.

En alvorlig sag for os
Hos Sjællandske Medier, der udgiver en lang række gratis lokalaviser syd for København, undrer administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Torben Dalby Larsen, sig meget over den nedslående nyhed.

- Det er en ganske omfattende og alvorlig sag for os. Vi får jo delt cirka 700.000 eksemplarer ud om ugen med PostNord, så vi skal have fundet en anden måde at få delt dem ud på. Vi er jo ikke indstillet på at opgive uddelingen, for de skal jo ud til læserne, siger Torben Dalby Larsen til TV 2 Lorry.

- Vi vidste godt, at PostNord havde deres udfordringer, men vi havde ikke på noget tidspunkt forestillet os, at man ville drive et postvæsen, som ikke omdeler de lokale ugeaviser, som er så vigtige for lokalsamfundet, siger han.

Det eneste positive er...
Selv om Torben Dalby Larsen kun har kendt til PostNords kommende model siden onsdag klokken ti, er han allerede gået i gang med at udtænke planer, men han ønsker ikke at offentliggøre dem.

- Det holder jeg for mig selv. Men det eneste positive i det her er, at vi har fået fair varsel med ni måneder igen, og så må vi se, hvad vi kan finde på til 1. januar, siger han.

Aviskonge på Sjælland
Torben Dalby Larsen står i spidsen for et samlet selskab med mere end 525 medarbejdere, med afdelinger fra Møn til Helsingør, og desuden bestrider han en række krævende tillidshverv.

Han er således formand for Dansk Arbejdsgiverforening og formand for PFA Pension og er tillige medlem af bestyrelsen i Danmarks Radio og bestyrelsen for ATP Pension.

Sjællandske Medier udgiver i alt 37 aviser og har redaktioner og afdelinger i 24 byer med Hillerød, Roskilde, Greve, Køge, Ringsted, Slagelse, Næstved og Vordingborg som hovedbyer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere