2000 nye job i Region Sjælland

Det går fremad med beskæftigelsen i Region Sjælland. Ifølge de seneste opgørelser bød de første tre kvartaler af 2015 på hele 2000 nye job.

Det går rigtig godt med beskæftigelsen i Region Sjælland, og samtidig flytter flere til regionen.

Det er altså god grund til at være glad i Region Sjælland.

For med 2000 nye job i de første tre kvartaler af 2015 har det været et godt år for jobvæksten sammenlignet med samme periode i 2014.

- 2015 er nok det år, hvor Region Sjælland for alvor lagde krisen bag sig. I Væksthuset arbejder vi årligt med mere end 500 virksomheder, og der har vi mærket, at nu ruller hjulene derudaf, og de ansætter folk, siger direktør i Væksthus Sjælland, Mads Váczy Kragh til Lokalavisen.dk.

Tallene for hele 2015 er endnu ikke endeligt opgjort, men der er ikke grund til at tro, det ser anderledes ud i årets sidste kvartal.

- Vi har sagt det mange gange. Vi blev hårdt ramt af krisen i Region Sjælland, nok hårdere end alle andre. Det har taget tid at komme igennem, men de sidste par år, har vi mødt flere og flere virksomheder, der vokser. Og her i 2015 har det været mere reglen end undtagelsen, at vores kunder har meldt om fyldte ordrebøger, fortæller væksthusdirektøren.

Én af de brancher, der trækker Region Sjælland fremad er bygge-anlæg, hvor Region Sjælland har en særlig styrkeposition.

- Jeg tror mange har kunnet mærke på håndværksvirksomhederne, at der er kommet mere gang i butikken. Bygge-anlægsbranchen er særligt følsom for konjunkturer, og det jo på godt og ondt. På den ene side, var den branche en af grundene til, at krisen var særligt hård ved Sjælland. Til gengæld vender det hurtigt i byggeriet, og det er det, vi ser nu, siger Mads Váczy Kragh.

Også Søren Kjærsgaard, der er formand for Væksthus Sjælland, ser 2015 som et vendepunkt for regionen, skriver Lokalavisen.dk.

- Vi har haft et år, hvor vi flere og flere steder har set fremgang. Flere og flere flytter til de 17 sjællandske kommuner, og det går samtidig markant fremad i erhvervslivet. Læg dertil at regeringen valgte at flytte mere end 1200 job til vores region. Så alt i alt må man sige, at udviklingen i 2015 lover godt for vores område, siger han.

Væksthus Sjælland rejser dog en lille bekymring i forhold til de nye tal.

- Det har gennem de seneste år været stigende problemer med at skaffe de rigtige medarbejdere. Og det problem bliver kun større i de kommende år. Der er en række indsatser i gang for at afhjælpe det, og det er rigtig godt. For det må ikke blive sådan, at manglen på de rette medarbejdere, står i vejen for væksten, siger Søren Kjærsgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere