1.100 kilo hash: Politiet anholder 12 for smugling og salg

En stor koordineret aktion har resulteret i flere anholdelser. Sagen drejer sig om hash til en værdi på mindst 55 millioner kroner, vurderer politiet.

12 personer er anholdt i forbindelse med efterforskning mod et kriminelt netværk, der efter politiets opfattelse har stået for omfattende organiseret indsmugling og handel med hash.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De anholdte er mellem 32 og 49 år, skriver Ritzau.

Anholdelserne foregik onsdag ved en koordineret aktion, skriver politiet.

- Det er et netværk, som har stået for en meget stor indsmugling af hash til Danmark. Der er et internationalt netværk, som står bag og leverer denne her hash, siger Flemming Madsen. 

Værdi på 55 millioner kroner

Aktionen er foretaget med assistance fra blandt andet Københavns Politi og Særlig Efterforskning Vest. Anholdelserne er hovedsageligt foretaget på Sjælland, men der er også sket anholdelser i Jylland og i Malaga i Spanien.

Efterforskningen er sket i samarbejde med udenlandske myndigheder.

I sagen er der tidligere beslaglagt omkring 1.100 kilo hash. Mængden har en værdi på mindst 55 millioner kroner, vurderer politiet.

Ved onsdagens anholdelser og ransagninger er der fundet flere våben, cirka 32 kilo hash og store kontante beløb i danske kroner. 

Grundlovsforhør i dag

Otte af de anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret. Tre personer, der allerede er varetægtsfængslet i sagen, vil også blive fremstillet igen.

Den sidste person er anholdt i Malaga og bliver derfor ikke fremstillet i København.

- Netværket har personer både i Spanien og i Danmark, og derfor har vi lavet en koordineret aktion. Derfor har vi anholdt en af dem i Spanien, som vi vil få udleveret efterfølgende, siger Flemming Madsen til Ritzau.

Politiinspektøren ønsker ikke at oplyse mange detaljer om sagen, da anklagemyndigheden ved grundlovsforhøret vil begære om lukkede døre. Det betyder, at de anholdtes forklaring holdes hemmelig.

Grundlovsforhøret begynder klokken 9.30.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere