Weekendtips: Smid tøjet, oplev legeskib eller se dukkehuse

Røde Kors smider tøjet, Legeskibet søsætter årets togt, og kulturhus inviterer til international dukkehusfestival; Her er vores tips til din weekend.

Det er (endelig) blevet weekend og vi har samlet fem tips til begivenheder i hele regionen.

FREDAG

Legeskibet lægger til i Helsingør havn og folder store som små lege aktiviteter ud i byrummet ved vandet. Det tomastede Legeskib vil sejle landet rundt fra maj til september, og Helsingør er togtets første værtsby. Både til lands og til vands, vil der være oplevelser for hele familien, hvor bevægelsesglæde bliver synonym med fysisk aktivitet.

Der vil være spil, klatrebane, parkouropvisning og meget andet, alt sammen assisteret af Legeskibets trofaste Legematroser. Skibet ligger fortøjret i Helsingør indtil 12. maj, hvorefter det stævner ud og fortsætter sin tur omkring Danmark.

Her kan du se programmet og på linket nedenfor, kan du se den komplette sejlplan.

Legeskibet 2017

 

LØRDAG

Dukkehusfestivalen er et af de helt store tilbagevendende begivenheder i Farum Kulturhus. Interessen for at udstille er faktisk så stor, at arrangørerne går igennem en streng udvælgelsesproces, for at finde den helt rigtige sammensætning til udstillingen.

65 udstillere er nu fundet og det er både danske og europæiske dukkehusmestre, der åbner miniature-dørene til deres sirligt udformede og udsmykkede dukkehuse over lørdag og søndag. 10 lande er repræsenteret og der vil også være mulighed for at gå på opdagelse i salgsstande, hvor man måske finder sit eget dukkehus.

Dukkehusfestival 2017

Nationalpark Skjoldungernes Land inviterer til to dages festarrangement i anledning af at parkens nye arbejdsplan, der skal udvikle områdets 170 kvadratkilometer over de næste 6 år, er blevet vedtaget. 

Den bare to år gamle nationalpark har mobiliseret Lejre Museum og Vikingeskibsmuseet, der vil sørge for en overvældende række af spændende arrangementer hele weekenden. Man kan f.eks. sejle med vikingeskibet Skjoldungen, bygge både med familien, koge ravnesuppe og høre vikingefortællinger, møde islandskeheste og meget mere.

Hele programmet kan du se på linket nedenfor. 

Skjoldungernes Land sætter sejl

 

SØNDAG

Ishøjs nye skov bliver indviet denne søndag. Ja, du læste rigtigt. Ishøj får et helt nyt, 35 hektar stort skovområde med mere end 100.000 træer, 5 kilometer stisystem, 100 meter træbro langs søens bred og en frugtlund med bærbuske og omkring 80 frugttræer. Hvis denne tal-tsunami virker ubegribelig, kan vi kun anbefale at medvirke i indvielsen, som Borgmester Ole Bjørstorp vil stå i spidsen for.

Borgmesteren vil byde velkommen og afsløre vinderen af navnekonkurrencen, der samtidigt bliver afsløringen af skovens navn, hvorefter besøgende kan gå med på guidede vandreture i det nye skovområde. Udover de guidede ture, vil der være brændehugning, træsnitning og forskellige konkurrencer for både børn og voksne. 

Ny skov i Ishøj

Smid tøjet - i en god sags tjeneste, lyder budskabet fra Røde Kors, der igen i år afholder #SmidTøjetLøbet i København. Sidste år deltog omkring 500 friske løbere klædt i ekstra mange lag, som de lettede sig selv for undervejs på ruten. Ruten starter ved Langelinie Pavilionen og går 5 km rundt om Kastellet.

Om man vil donere sit tøj allerede til opvarmningen eller ved hvert kilometer mærke, er op til en selv. Uanset hvad, er der lagt op til et hyggeligt løb med sjov fælles opvarmning, god forplejning, underholdning langs ruten og goodiebags til alle deltagere.

Du kan læse mere her og købe billetter på linket nedenfor.

Smid Tøjet Løbet: Røde Kors

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere