Weekendguide: Skoleskib, papirflyvning og brandbiler

Vi har været rundt i regionen og fundet et væld af vilde og lærerige oplevelser. Her er vores tips til din weekend.

Store bededag sørger for en ekstra lang weekend i denne uge. Derfor har vi sørget for at samle alle vores anbefalinger til oplevelser i hele regionen.

Skoleskibet Danmark lægger til i Helsingør Havn nu på søndag. Det er første gang den tremastede fuldrigger anløber dansk havn efter halvandet år på verdenshavene, og du kan komme ombord og gå på opdagelse i søfartslivet mellem reb og ræling.

På dækket kan du møde de elever som har sejlet med skibet og snart er færdige med deres grundforløb som skibsassistenter. De står klar til at svare på alle de spørgsmål som nysgerrigheden måtte byde på, og kan fortælle om deres mange oplevelser på vandet. På Museet for Søfart kan du blive endnu klogere, når de viser film og holder foredrag om Skoleskibet.

Skoleskibet Danmark

 

Papirflyvnings konkurrencen på Danmarks Tekniske Museum i denne weekend, er et arrangement for hele familien. Opfindsomhed, ingeniørskab og kreativitet skal gå op i en højere enhed, når der skal dystes i langdistance flyvning og flotteste design.

Konkurrencen spænder over hele weekenden og der er flotte præmier på højkant. Det flotteste design vinder en hydraulisk robotarm og den længste flyver vinder en drone.

Når du har slået dig løs med aerodynamik og armkræfter, kan du også besøge museets øvrige udstilling, eller køre en tur med Parkbanen - en af Nordeuropas største udendørs mini-togbaner.

Papirflyvnings konkurrence

 

Åben Brandstation på Christianshavn er endnu et spændende familiearrangement, der især fokuserer på at give børnene en lærerig oplevelse. To gange om året inviterer Hovedstadens Beredskab til Åben Brandstation og denne gang er turen kommet til Christianshavn.

Brandmænd og ambulancereddere inviterer til et indblik i deres hverdag med førstehjælp, redningsøvelser og brandslukning. Du kan komme helt tæt på det vigtige udstyr og kravle omkring på de store køretøjer. Dagen igennem vil der blive fremvist forskellige demonstrationer af øvelser og du kan selv blive en del af en livsvigtig redningsaktion.

Åben Brandstation

 

Forsvar Biskop Absalon mod de nådesløse vendiske sørøvere og gå på opdagelse i de gamle ruiner. Alle modige riddere hidkaldes når Christiansborg Slot i denne weekend arrangerer deres store rollespilsevent for børn i alderen 5-12 år. 

Igennem dagen kan man prøve aktiviteter på slotspladsen og i de 850 år gamle ruiner under Christiansborg. På Slotspladsen vil instruktører bringe kampmodet frem i alle og sørge for at få fintslebet færdigheder med både sværd og bueskydning, inden biskoppen skal forsvares. I ruinerne er der skattejagt, gåder og mulighed for at male våbenskjolde, mens der bliver fortalt spændende historier fra Absalons tid. 

Du kan læse mere om eventet på linket nedenfor, hvor du også kan købe billetter. Billetter kan også købes i døren.

Forsvar Biskop Absalons Slot

Kunstrunden Nordsjælland åbner lørdag på Marienlyst Slot i Helsingør. Kunstbegivenheden har samlet 84 kunstnere fra Nordsjælland til en fællesudstilling på det historiske slot. 

Du kan besøge udstillingen helt indtil d. 21 maj, og fra d. 18 maj starter Kunstrundens arrangement Åbne Døre. Her kan du besøge alle de udstillende kunstneres ateliere, værksteder og gallerier i hele Nordsjælland. Hvis du vil have god mulighed for at blive inspireret og planlægge en grundig rute, kan det altså anbefales at besøge udstillingen tidligt. 

På linket nedenfor kan du læse mere om hele arrangementet og se et kort over Åbne Døre. I AppStore kan du også downloade deres app, artOmonde, der giver et komplet overblik. 

Kunstrunden Nordsjælland

Middelgrundsfortet inviterer til Åben Ø fra fredag til søndag. Det er en chance man skal gribe, hvis man vil nå at opleve området inden det lukker for renovering indtil foråret 2019. Det omtrent 120 år gamle fæstningværk byder i denne weekend indenfor i den imponerende bygning, hvor I kan opleve de lange underjordiske gange og den friske luft tæt ved vandet.

I tiden på øen kan I komme med på rundvisninger, deltage i forskellige aktiviteter og løbe orienteringsløb, der tager jer rundt i de mange kringelkroge. Det Danske Spejderkorps købte Middelgrundsfortet i 2015 og de vil være der i hele weekenden, til at fortælle om deres arbejde med at realisere drømmen om at lave en Ungdomsø. 

Der afgår turbåde fra Nyhavn og en sejlads tager ca. 15 minutter. Du kan bestille overfart på linket nedenfor.

Åben Ø: Middelgrundsfortet

Halsnæs Sundhedsuge starter denne lørdag med en åbningsfest for hele familien. Traditionen tro er foreningslivet gået sammen med de lokale virksomheder om at sætte fokus på sundhed og bevælgelse. Det sker hele ugen indtil d. 21 maj med en lang række af begivenheder i hele Halsnæs.

Til åbningsfesten kan du opleve et stort udbud af sjove, udfordrende og lærerige aktiviteter. Vi begrænser os til at nævne et par stykker: Interaktivt stomp-show, hvor der skal hamres og bankes på murerbaljer, Mega Bordfodbold, hvor du selv bliver en spiller på banen, Idrætquiz om idrætslivet i Halsnæs og Gerlev Legepark, der tager en masse spil med. 

Du kan se programmet for hele ugen på nedenstående link, samt programmet for åbningsfesten.

Halsnæs Sundhedsuge Åbningsfest

Veteranbil træf: Hammersholt Forsamlingshus håber at se alle der interesserer sig for veteranbiler og -motorcykler, høj som lav, fredag eller lørdag i denne weekend. Det er første gang forsamlingshuset arrangerer et træf som dette og der er allerede 30 køretøjer på listen. Heriblandt store amerikaner biler, en gammel Carlsberg vogn og Harley Davidson motorcykler. 

Udover at tænde op under motorhjelmen, vil forsamlingshuset tænde op i grillen og servere varme vafler og pølser, som der selvfølgelig kan købes kolde øl og sodavand til. 

Veteranbiler i Hillerød

God Weekend!

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Cirkrusrevyen 2021 første prøvedag

playMasser af smil og latter: Cirkusrevyen holdt første prøvedag

Copenhell 2018

playPopulær festival kommer med dyster udmelding

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere