VUC-sektor ærgrer sig: Finanslovsudspil er uden perspektiver

VUC-sektoren er stærkt bekymret over den fremlagte finanslovsaftale, som de kalder "ærgerlig og perspektivløs".

Flere sektorer, heriblandt Danske HF, VUC & VUC bestyrelsesforeningen, er bekymret for den fremlagte finanslov. 

Regeringen regner nemlig med at spare 140 millioner kroner på uddannelsesområdet næste år, hvor de blandt andet vil sætte en grænse for, hvor meget tilskud man kan få til efterskoleophold. Det er nemlig sundhedsvæsenet, veteraner og daginstitutioner der kommer til at modtage pengene, som der plejede at tilhøre uddannelserne.

- Det er ærgerligt og perspektivløst, at man ikke er villig til at investere mere i uddannelse, når man skal prioritere landets finanser. VUC-sektoren er i flere år blevet barberet økonomisk, og samtidig ønsker man, at vi leverer flere uddannelsestilbud og øger kvaliteten af det vi gør. Det hænger ikke sammen, siger Per Skovgaard Andersen, formand for VUC Bestyrelsesforeningen.

- En prisstigning der vil ramme skævt

VUC-sektoren undrer sig desuden over, at der vil være en forøgelse af egenbetaling ved HF enkeltfag på 25 pct. Den prisstigning vil nemlig få færre til at vælge at bruge HF enkeltfag som springbræt til videre uddannelse og beskæftigelse lyder det.

- Det er en prisstigning, der vil ramme skævt. Og det vil især ramme grupper af kursister, der i forvejen har små midler og derfor kan have vanskeligt ved at skulle betale så mange penge ved årets start. Så vi er rigtigt ærgerlige over en prisstigning, der i vores vurdering får sociale og økonomiske konsekvenser, siger Verner Rylander-Hansen, der er formand for Danske HF & VUC.

Finanslovsudspillet betyder også, at det såkaldte omprioriteringsbidrag på 2 pct fortsætter. I følge formanden for Dansk HF & VUC så vil det have stor betydning for, hvordan uddannelsessektoren kan manøvrere i de forventninger, som de bliver stillet overfor.

- Både fordi de 2 procent ikke står alene, men sammen med de øvrige besparelser bliver til op imod 4 procent om året. Og fordi de bliver lagt ned over os samtidig med, at regeringen vil indføre en helt ny uddannelse – den forberedende grunduddannelse FGU, indførelse af det nye HF og de andre nytænkninger på uddannelsesområdet. Det rimer dårligt, siger Verner Rylander-Hansen, formand for Danske HF og VUC.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere