Virksomheden HC Venslev må ikke bruge Kyndby Havn

Meldingen kommer fra trafikordførerne på Christiansborg i dag, det skriver P4 København.

Foto: TV2/Lorry

Virkomsheden HC Venslev har i mere end 25 år forsøgt at få tilladelse til at  benytte den nærliggende Kyndby havn, der er ejet af DONG  i stedet for at køre 50 kilometer til Hundested Havn, hver gang virksomheden skal fragte bla. gødning.

Større fleksibilitet
Det er havneloven, der spænder ben for at åbne den private havn for en enkelt virksomhed, og det vil den blive ved med, lyder det fra Folketinget:
- Dong skal kigge på det igen, og se, om man ikke kan udvise lidt større fleksibilitet, således at hvis der kommer en anden lokal virksomhed, så er der også mulighed for, at den kan bruge Kyndby havn, siger Kristian Pihl Lorentzen, der er trafikordfører for Venstre.

Vil kigge på problemet
Anne Baastrup, trafikordfører for SF ser heller ikke en løsning lige for:
- Jeg kan godt forstå, at firmaet synes, at det er helt uholdbart, at de skal køre så mange tusind kilometer hvert år, men omvendt er de altså oppe imod et meget kompliceret regelsystem, så jeg kan ikke love andet, end at jeg vil kigge på det, siger hun.
Dong, der ejer havnen vil i følge P4 København forsøge at mødes med repræsentanter for transportministeriet for at finde en løsning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik