Vinteren er hård ved vejene

Sne og regn, der trænger ned i vejbanen, kombineret med frost om natten er en cocktail, som er særdeles hård ved vejnettet. Det er særligt de ældre vejbelægninger, som har det svært i denne tid, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Alle vores dårlige vejbelægninger under pres, og der er mange huller og revner derude, siger Lars Christiansen, der er afdelingsleder ved Vejdirektoratet på Sjælland.

Vedligeholdelse og drift af det danske vejnet er underlagt Vejdirektoratet og de enkelte kommuner. Kommunerne tager sig af de mindre veje, mens Vejdirektoratet har ansvaret for motorveje, motortrafikveje og landeveje.

De kommuner, som Frederiksborg Amts Avis har talt med, udtaler alle sammen, at det er hårde tider for vejnettet, og der arbejdes i højtryk for at lappe de mange huller.

- Vintervejret holder ved, og det kan ses på vejene i form af huller. Vi kører mellem 1.5 til 3 tons asfalt ud på vejene om dagen, og 3 tons asfalt det er rigtig meget, siger Gitte Sloth Nielsen, der er sektionsleder for Trafik, Vej og Park i Hillerød Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

8119f607-2e68-4d66-8b94-cdbbbc03312e

playNyt supersygehus bliver forsinket med et halvt år

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere