Vinderen af Årets Fantastiske Forening er fundet

Det blev Københavns Livredderklub der i fredags løb med den ærefulde titel som Årets Fantastiske Forening og den medfølgende check på 100.000 kroner.

I de sidste fem uger har seere og brugere kunne stemme på, hvem de synes skal være Årets Fantastiske Forening. Stemmerne er afgivet via sms og her til aften blev vinderen fundet ved en stor prisoverrækkelse, der fandt sted i Dansekapellet i København NV.

quote Jeg synes, at alle de foreninger der har været med i konkurrencen med stor tydelighed viser, hvor meget forskelligt vi er sammen om her i TV 2 Lorrys sendeområde.

Morten Kjær Petersen, direktør for TV 2 Lorry

Og det blev Københavns Livredderklub, som løb med sejren og dermed retten til at kalde sig Årets Fantastiske Forening. Med sejren følger også en check på 100.000 kroner til Københavns Livredderklub.

På en 2. plads kom vinterbadeklubben Valkyrien fra Køge, der bare manglede 32 stemmer for at nå op siden på Københavns Livredderklub. 3. pladsen gik til De Røde Portes Venner. Sidstnævnte forening samles om at redde de ikoniske røde porte, der er ved indgangen til Dyrehaven.

- Jeg synes, at alle de foreninger der har været med i konkurrencen med stor tydelighed viser, hvor meget forskelligt vi er sammen om her i TV 2 Lorrys sendeområde, siger Morten Kjær Petersen, direktør for TV 2 Lorry, der står bag Fantastiske Foreninger, og fortsætter:

- De tre foreninger, der har fået flest stemmer viser også, at fællesskaberne i vores område er for ALLE aldre. Det er mennesker, som tager et kæmpe ansvar. Livredderne for at redde liv, vinterbaderne for at passe på hinanden og få fælles naturoplevelser, og De Røde Portes Venner tager ansvar for kulturelle værdier, som vi alle kan glæde os over.

"Stolt og taknemmelig"

Med projektet Fantastiske Foreninger hylder TV 2 Lorry alle de mangfoldige og unikke fællesskaber, der findes i hovedstadsområdet. I foråret meldte mere end 300 foreninger sig til i håbet om at vinde titlen som Årets Fantastiske Forening og Lokale og Anlægsfondens pris på 100.000 kroner. Siden indsnævrede en jury antallet og nominerede tyve foreninger, som du kan møde i små portrætter her.

Mange af de nominerede foreninger, har gjort et stort arbejde for at tiltrække sig stemmer og ikke mindst skabe opmærksomhed om projektet og det de er fælles om.

quote Jeg er stolt af og taknemmelig for, at så mange foreninger har villet vise deres engagement og deres forening frem.

Morten Kjær Petersen, direktør for TV 2 Lorry

- Jeg er stolt af og taknemmelig for, at så mange foreninger har villet vise deres engagement og deres forening frem og for at så mange har set med og bakket op om alle vores fantastiske foreninger, siger direktør for TV 2 Lorry Morten Kjær Petersen efter kåringen.

Vinderforeningen har mere end 80 medlemmer, og den vil bruge pengene på give foreningens surfboardtrailer en kærlig hånd og supplere andet udstyr til klubben.

Fik du ikke set prisoverrækkelsen, så kan du se den herunder:

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere