Villaejere bruger illegale østfirmaer - slipper for bøde

Danske husejere og virksomheder går i stor stil fri for straf, selvom de benytter udenlandske firmaer, der arbejder ulovligt i Danmark. Det dokumenterer opgørelser fra Rigspolitiet og Arbejdstilsynet, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

Selvom der sidste år blev afsløret rekordmange firmaer fra især Østeuropa, der arbejder ulovligt i Danmark, er det kun hver femte sag, der ender med bødestraf til de villaejere, der benytter sig af den illegale arbejdskraft.

Vicepolitikommissær fra Nordsjællands Politi, Preben Maack Andersen, er frustreret over, at så mange villaejere og danske virksomheder går fri.

Han peger på, at det ofte er svært at rejse sag mod villaejerne, fordi de ifølge loven har en ekstra frist på tre dage til at registrere byggeriet. Modsat skal det udenlandske firma have styr på papirerne fra dag ét.

- Det er en lidt sjov ordning, at man giver dem tre dage. Det havde været meget mere enkelt for os at administrere, hvis de skulle registrere det fra første dag, siger Preben Maack Andersen.

Hos både Enhedslisten og Socialdemokratiet er man åben for at lave reglerne om.

- Det er godt, hvis vi kan lukke nogle smuthuller. De steder, vi kan stramme op på reglerne, der skal vi gøre det, siger ordfører for socialområdet, Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere