Vestegnen opretter ni teststeder for at nedbringe højt smittetal

Ni kommuner på Vestegnen opretter lokale teststeder, hvor borgere kan komme og blive testet for corona for at opspore og nedbringe smitten.

En række nye teststeder er oprettet i ni kommuner på Vestegnen.

Det skyldes, at særligt det område er hårdt ramt af corona med et højt smittetal.

Indsatsen er målrettet lokale borgere.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

- Jeg håber så mange som muligt, der bor på Vestegnen, vil tage imod tilbuddet og blive testet, hvis de har symptomer eller har været i nær kontakt til en smittet. Der er desværre stadigt et meget højt smittetryk, og det kan vi kun få bremset, hvis flere bliver testet, og virussen bliver opsporet og inddæmmet, fortæller regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og tilføjer:

- Vi samler nu alle kræfter om at oprette lokale teststeder på Vestegnen, så alle kan få let adgang til coronatest. Borgere kan også stadig blive testet i de permanente teststeder i Ballerup og Hvidovre, der har ledige tider, som kan bookes på forhånd.

Teststederne på Vestegnen er målrettet de lokale borgere, og borgere i andre dele af regionen opfordres til at opsøge teststeder i deres eget nærområde.

11 teststeder i alt

De ni kommuner, der i weekenden kan tilbyde coronatest uden tidsbestilling, er Albertslund, Ishøj, Høje-Taastrup, Glostrup, Rødovre, Vallensbæk, Brøndby, Herlev og Gladsaxe. I alt er der mulighed for at blive testet i 11 kommuner på Vestegnen med de to permanente teststeder i Hvidovre og Ballerup.

I Albertslund Kommune er borgmester Steen Christiansen (S) glad for den målrettede indsats med at få bekæmpet smitten på Vestegnen.

- Det betyder meget for mange borgere at kunne blive testet tæt på deres bopæl, og derfor er det rigtigt godt med lokale teststeder denne weekend. En så intensiv indsats kan kun lade sig gøre i kraft af et tæt samarbejde mellem regionen og kommunerne, hvor vi sørger for blandt andet lokaler, medarbejdere og information til borgere, siger han.

De nye tester er åbne fra fredag til søndag  fra klokken 10 til 16.

Mobile teststeder kommer også til Frederikssund, Rungsted og Amager i denne weekend.

Disse teststeder på Vestegnen er åbne fra den 13. - 15. november fra klokken 10 – 16:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20191213-133450-L-1920x1280we

Se kortet: Borgere i udsatte boligområder i øget risiko for coronasmitte

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

20210412-181423-L-1920x1280we

Tidligere smittede er immune mindst otte måneder

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere