Vestegnen hårdt ramt af corona - nu opretter Region Hovedstaden nyt testcenter

Borgere på vestegnenskommunerne med høje smittetal får nu et nyt, lokalt teststed, som kan foretage 5.000 daglige tests.

Om under en måned ser endnu et COVID19 teststed dagens lys.

Det sker, efter Region Hovedstaden har besluttet at oprette endnu etsted på vestegnen, hvor borgerne kan blive testet for coronasmitte.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Teststedet bliver placeret i Taastrup på den københavnske vestegn, hvor en række kommuner er hårdt ramt af høje coronatal.

- Jeg er rigtig glad for, at der kommer et nyt permanent teststed i Taastrup, for det er meget bekymrende, at flere og flere borgere fra den vestlige del af regionen bliver ramt af corona.

- Derfor er det rigtig godt med et lokalt tested i området, så man ikke skal køre langt for at blive podet, siger Christoffer Buster Reinhardt (K), som er formand for regionens sundhedsudvalg.

Allerede nu er der mobile teststeder i regionen, og fra den 13. til den 15. november planlægges der en særlig indsats for borgere i Høje-Taastrup om omegnen.

Men allerede fra december vil de mobile teststeder altså blive styrket af endnu et permanent teststed.

Stor opbakning til nyt teststed

Det nye teststed kommer til at ligge i Høje Taastrup Kommune, hvor man har høje coronatal.

I løbet af de seneste syv dage har der således været 211 tilfælde med corona i Høje-Taastrup Kommune. Det svarer til 416,8 personer per 100.000 indbyggere og er et af de højeste incidenstal i landet.

Derfor glæder det borgmester Michael Ziegler (K), at det nye teststed bliver lagt i Høje-Taastrup Kommune, så borgerne kan blive testet lettere.

- Jeg er glad for, at Høje-Taastrup med så kort varsel har kunnet hjælpe med at pege på en yderst velbeliggende grund med tilhørende rummelige bygninger, som Region Hovedstaden hurtigt kan indrette det nye testcenter i.

 

- Det er godt for regionens borgere, og det er også godt for Høje-Taastrups egne borgere. Vi har alle en fælles interesse i at få nedbragt smittetallene for COVID-19, og vi ved, at adgang til test spiller en meget stor rolle heri. Derfor ser vi og vores mange samarbejdspartnere i lokalsamfundet frem til, at testcentret snart kan åbne, siger Michael Ziegler i pressemeddelelsen.

Når teststedet i Taastrup åbner, vil der være syv permanente teststeder og 15 mobil testenheder i Region Hovedstaden. De nuværende seks teststeder ligger i Ballerup, Hillerød, Hvidovre (flytter til Valby 16/11), Lufthavnen, København og Rønne.