Verdensklasse: Internationalt medie hylder Nordsjællands mad

Det internationalt anerkendte medie Lonely Planet Magazine har besøgt Nordsjælland. Det har krævet stort forarbejde, siger direktør for VisitNordsjælland.

Lonely Planet har blandt andet besøgt Restaurant Sletten i Humlebæk. Billedet her er fra Årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencen i Papirfabrikken på Hotel- og Restaurantskolen i København i marts sidste år.

I februar kan Nordsjælland blive verdenskendt i et omfang, som det landsdelen sjældent har oplevet tidligere.

Det sker, når februar-nummeret af det internationalt anerkendte rejsemagasin Lonely Planet Magazine kommer på gaden. Her bringer magasinet nemlig hele 10 sider om nordsjælland og dens gastronomi.

Det er et scoop, at vi fik dem med herop

Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland

Men vejen til at få det kendte rejsebogsforlags blad til at besøge Nordsjælland har ikke været enkel. Det har været en lang proces for VisitNordsjælland, der nu glæder sig til, at magasinet kommer på gaden.

Det biodynamiske landbrug Thorshøjgaard ligger i Dronningmøle i Nordsjælland. Her ses ejer Niels Stokholm Foto: Jonas Skovbjerg Fogh / Scanpix

- Vi har haft et benarbejde, hvor vi har taget kontakt til Lonely Planet. De er enormt svære at få kontakt med og til at få til andre mindre destinationer end dem, de selv vælger. Og det er som oftest storbyerne eller kendte lokaliteter, siger Annette Sørensen, der er direktør i VisitNordsjælland. 

Men det har været arbejdet værd. Selvom det kan være svært at måle, hvad effekten konkret bliver, er direktøren ikke i tvivl om betydningen af at få det kendte magasin til Nordsjælland.

- De går ind og kvalitetssikrer i en artikel, at der er noget at gå efter, hvis man kommer til Nordsjælland. Så derfor er det et scoop, at vi fik dem med herop, siger Annette Sørensen til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Det er svært at sige, om det er fra Lonely Planet Magazine, at gæsten har fået inspirationen fra. Men vi er ikke i tvivl om, at det giver noget. Det er en måde at nå frem til nogle gæster, som vi normalt ikke ville nå frem til på samme måde. 

Læs også Her omsættes der for en mia. på helt særlig type turister

Forespørgsel fra producenter kickstartede idéen

Idéen til at tage kontakt til det store magasin kom fra producenterne selv. Og siden tog VisitNordsjælland fat med at udvikle idéen, der blev til fortællingen om det gastronomiske Nordsjælland, der samtidig er spisekammer for hele København.

Her har Lonely Planet Magazine været

  • Thorshøjgaard, Dronningmølle - Biodynamisk landbrug
  • Restaurant Sletten, Humlebæk Havn
  • Peter Beier Chokolade, Helsingør
... Og flere andre steder, som kan læses, når magasinet udkommer

Blandt de parate producenter var blandt andet Niels Stokholm. Siden 1975 har hans landbrug været biodynamisk, og kærligheden til dyrene stor.

Eftersigende så stor, at han går ud på græsmarken for at klappe sine røde danske malkekøer - det giver bedre mælk, lyder devisen.

I hvert fald er den så god, at en af kunderne er verdensklasserestauranten Noma.

Gastronomisk eventyr i Nordsjælland

Vi er ikke København, vi er noget andet. Vi har noget andet charmerende, end København har

Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland

Med på den gastronomiske tur, som var arrangeret af VisitNordsjælland, var en fotograf og en journalist fra Lonely Planet.

- Så vi lavede hele programmet. Vi mødtes om morgenen, og så var der en tidsplan på. Camilla, som er kommunikationsmedarbejder, tog med rundt, og så fik vi taget billeder og snakket med dem og så videre, siger Annette Sørensen og tilføjer:

- Vi prøver også at fortælle dem om stemningen heroppe. Vi er ikke København, vi er noget andet. Vi har noget andet charmerende, end København har. 

Peter Beier Chokolade i Helsingør modtog også besøg fra en journalist og fotograf Foto: Morten Germund / Scanpix

Presseturen fandt sted i august, hvor der ifølge turistchefen var "nogenlunde rimeligt vejr - hvert fald uden regn hele tiden", og det var perfekt for det eventyr, VisitNordsjælland forsøgte at skabe.

- Vi viser det gastronomiske eventyr fra jord eller hav til restaurant. Og at Nordsjælland er hele Københavns spisekammer, siger direktør i VisitNordsjælland, Annette Sørensen, til TV 2 Lorry.

Læs også Danmarks femte nationalpark er nu en realitet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?