Venstres borgmestre: Borgerligt samarbejde fortsætter

Det giver ikke knuder i samarbejdet mellem de konservative og venstre-folkene ude i kommunerne, efter Miljø- og Fødevareministeren måtte gå.

Venstreborgmesterne i vores region er ærgerlige over at de konservative tvang Eva Kjer Hansen til at gå, men Steen Hasselriis, borgmester i Halsnæs, Venstre, mener at det er vigtigt at det borgerlige samarbejde fortsætter:

- Det borgerlige projekt skal ikke falde på så lille en ting, når vi har andre langt større store ting der står overfor os, siger han til TV 2 Lorry.

- Det er ærgerligt at en dygtig minister må gå, men hun ofrer sig for partiet og for regeringens skyld. Vi støtter hende fuldt ud, og gør det stadig, siger borgmester i Frederikssund, John Schmidt Andersen, Venstre.

Ingen af de to borgmestre er tilfredse med at det endte med ministerens afgang:

- Det virker umodent at man ikke har kunne snakke sig til rette, siger Steen Hasselriis. Og ansvaret ligger hos både Venstre og de konservative, mener han.

- Der er altid to til en tango. Man skulle have rettidigt have fundet en løsning.

Ude i kommunerne snakker de konservative og venstre-politikerne om ministerens afgang. Og mange er, i følge John Schmidt Andersen, ærgerlige.

- Vi var til møde med transportministeren, hvor flere fik snakket sammen. Mange udtrykte, at de syntes det er ærgerligt, også de konservative borgmestre var ærgerlige, kunne jeg fornemme. Vi skulle gerne få det her borgerlige projekt til at køre videre, og det kan blive svært. Men vi skal se bort fra det der er sket og se at komme videre, siger John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund, til TV 2 Lorry.

Steen Hasselriis har en sidste kommentar: - Der er forskel på kommunal politik og landspolitik. I kommunalpolitik er vi mere optaget at finde løsninger.

Se i klippet, i venstre side, hvad Venstre-borgmester i Egedal kommune, Willy Eliasen siger.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere