Venstres borgmestre: Borgerligt samarbejde fortsætter

Det giver ikke knuder i samarbejdet mellem de konservative og venstre-folkene ude i kommunerne, efter Miljø- og Fødevareministeren måtte gå.

Foto: TV2 Lorry

Venstreborgmesterne i vores region er ærgerlige over at de konservative tvang Eva Kjer Hansen til at gå, men Steen Hasselriis, borgmester i Halsnæs, Venstre, mener at det er vigtigt at det borgerlige samarbejde fortsætter:

- Det borgerlige projekt skal ikke falde på så lille en ting, når vi har andre langt større store ting der står overfor os, siger han til TV 2 Lorry.

- Det er ærgerligt at en dygtig minister må gå, men hun ofrer sig for partiet og for regeringens skyld. Vi støtter hende fuldt ud, og gør det stadig, siger borgmester i Frederikssund, John Schmidt Andersen, Venstre.

Ingen af de to borgmestre er tilfredse med at det endte med ministerens afgang:

- Det virker umodent at man ikke har kunne snakke sig til rette, siger Steen Hasselriis. Og ansvaret ligger hos både Venstre og de konservative, mener han.

- Der er altid to til en tango. Man skulle have rettidigt have fundet en løsning.

Ude i kommunerne snakker de konservative og venstre-politikerne om ministerens afgang. Og mange er, i følge John Schmidt Andersen, ærgerlige.

- Vi var til møde med transportministeren, hvor flere fik snakket sammen. Mange udtrykte, at de syntes det er ærgerligt, også de konservative borgmestre var ærgerlige, kunne jeg fornemme. Vi skulle gerne få det her borgerlige projekt til at køre videre, og det kan blive svært. Men vi skal se bort fra det der er sket og se at komme videre, siger John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund, til TV 2 Lorry.

Steen Hasselriis har en sidste kommentar: - Der er forskel på kommunal politik og landspolitik. I kommunalpolitik er vi mere optaget at finde løsninger.

Se i klippet, i venstre side, hvad Venstre-borgmester i Egedal kommune, Willy Eliasen siger.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik