Vejdirektoratet: Disse steder blev hårdest ramt af regnen

Helsingørmotorvejen og Dalgas Boulevard var blandt de mest hårdt ramte veje, da der torsdag faldt over 50 millimeter regn.

02:12

Interview med vagthavende ved Vejdirektoratet fra torsdag eftermiddag.

Der faldt mere end 50 millimeter regn over Storkøbenhavn torsdag formiddag, og det er gået hårdt ud over trafikken flere steder.

Helsingørmotorvejen var særligt ramt af vandmasserne, og motorvejen var spærret omkring Ryparken til et godt stykke op ad eftermiddagen. 

- Det er et tilbagevendende problem, at området omkring Hans Knudsens Plads er sårbart. Det er et lavtliggende område, og der samler sig meget vand, når det kommer ned med den hastighed, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Rune Johansen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- En spærret motorvej lige nord for København betyder, at vi har rigtig meget at lave, og det har vi også haft hele dagen i dag, 

Omkring middag blev det nordgående spor åbnet, men først sidst på eftermiddagen blev motorvejen åbnet helt op.

På Dalgas Boulevard på Frederiksberg måtte fire mennesker torsdag mandag reddes ud af en bil - i en gummibåd. Her har den massive regn gjort så stor skade på asfalten, at den centrale vej før genåbner mandag.   

Læs også: Ekstrem regn lukker central vej til mandag

Vandet lukkede desuden dele af Lersø Parkálle og Tuborgvej, ligesom Lyngbyvej var spærret der, hvor man kører ned fra motorvejen. Alle disse afspærringer blevet dog ophævet i løbet af torsdag eftermiddag. 

- Der var også ekstremt meget vand på Køge Bugt Motorvejen ved 15-tiden, men der kunne vandet godt løbe væk fra vejen, siger Rune Johansen til TV 2 Lorry.  

Siden onsdag er der tikket omkring 60 skader ind hos Falck - størstedelen fra Region Hovedstaden. Normalt har Falck 8-10 akutte skader på en dag.

Selv om regnen i perioder faldt i lårtykke stråler, mener Vejdirektoratet dog ikke, at torsdagens vejr hører til blandt det værste, vi har set herhjemme.    

- Det har ikke været et af de helt slemme tilfælde, men det har taget lang tid at pumpe vandet væk. Der kom ekstremt meget vand på kort tid, siger vagthavende Rune Johansen.  

Han oplyser, at regnen ikke har givet trafikale problemer i Nordsjælland, og at alt vand på vejene i Storkøbenhavn skulle være pumpet væk torsdag aften. 

DMI varslede tidligere mere regn her til aften, men DMI har siden nedjusteret nedbørsforventningerne.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik