Valgflæsk afskaffet i Solrød

Når valgkampen til næste års kommunalvalg går i gang, bliver der kun tilbudt tørre politiske udmeldinger til det sultne vælgerkorps.

Det har Socialdemokraterne og Venstre i Solrød Kommune givet hinanden hånd på i en usædvanlig aftale, der betyder, at alle former for valgflæsk er taget af bordet, skriver DAGBLADET Køge.

Udspillet kom fra Socialdemokraternes formand for Familie- og Uddannelsesudvalget Tonny Lauridsen, der vil værne om resultaterne af de sidste års intensive sparerunder.

- Sidste år sparede vi røven ud af bukserne, men i år kunne vi klare det uden de store tilpasninger. Næste år kunne man godt frygte, at man lukker ordentligt op for posen igen. Det er set før, og det er ikke raketvidenskab. Det er altid sjovere at være gavmild i et valgår, og det er aldrig svært at få nogen med på tanken, siger Tonny Lauridsen.

Han mener ikke, at partierne maler sig op i et hjørne, der fastlåser den almindelige drift og prioriteringen i budgettet.

- Alle politikere ved godt, hvornår der er tale om valgflæsk. Det kan ikke nytte noget, at vi overbyder hinanden med ting, der kun kan lade sig gøre, fordi andre også vil have valgflæsk igennem. Der er ingen, der er i tvivl om, hvornår der er tale om et rent valgbudget, mener Tonny Lauridsen.

Hos Venstre vækker Socialdemokraternes indstilling stor glæde.

- Det er en stærk udmelding fra Socialdemokraterne. Vi afskaffer valgflæsket, og den ansvarlighed, vi har vist, fortsætter også i et valgår. Det fortjener de stor respekt og anerkendelse for, siger Solrøds borgmester Niels Hörup (V) til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere