V i hård kamp om kandidat til borgmester

Et kort øjeblik var der tre kandidater til borgmesterposten hos Venstre i Frederikssund Kommune. Nu er der igen kun to opstillinger, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det så ud til, at gruppeformanden for Venstre i Frederikssund Byråd, John Schmidt Andersen, var den eneste kandidat til borgmesterposten hos Venstre og kunne blive »kåret« til posten.

Men pludselig meldte den tidligere konservative gruppeformand, Morten Skovgaard, der i foråret skiftede parti til Venstre sig på banen.

Mandag i sidste uge offentliggjorde han sit kandidatur til overraskelse for flere Venstre-folk, blandt andet kredsformand for Venstre, Bent Raith. Han mente, at Morten Skovgaard omgående skulle trække sig igen. Det nægtede den tidligere konservative politiker, men søndag aften meddelte han alligevel i en pressemeddelelse, at han trak sig. Årsagen var, ifølge Morten Skovgaard, at byrådsmedlemmet Jens Ross Andersen nu havde meldt sig som kandidat i stedet.

Og det er en helt naturlig - og god demokratisk proces, at der bliver kampvalg om sådan en post, siger valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.

- Det er jo politik på godt og ondt. Der foregår rigtigt mange ting i sådan en proces, og det er et internt spil. Det er vigtigt, at partiet får de bedste frem, og det er godt, at man diskuterer frem og tilbage. Det er godt for et parti at tage de hårde diskussioner. Det havde næsten været værre med en kåring. På den her måde finder partiet en, de kan stå bag - de finder den bedste kandidat, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik