Utryghed omkring Køges økonomiske fremtid

Et overskud på 120 millioner kroner for 2010 lander som en lækker kaloriebombe i Køge Kommunes ellers slunkne kommunekasse. Det skriver DAGBLADET Køge.

Alligevel er flere af byrådets politikere usikre på økonomien fremover. Langt størstedelen af 2010-overskuddet kommer nemlig fra engangsindtægter i forbindelse med salg af jord, ligesom en stor del kommer af uforbrugte driftsmidler, der allerede er disponeret og overført til 2011. Derfor er det reelle driftsoverskud på omtrent 27,5 millioner kroner.

Det får blandt andet Venstre i Køge til at bekymre sig for fremtiden.
- Jeg mener, at vi bliver nødt til at gå ind og se helt alvorligt på de forskellige byudviklingsprojekter. For hvis vi vælger at byudvikle, så kræver det mange penge til blandt andet at udvikle en ny infrastruktur. Og hvor skal alle de penge komme fra, spørger Mette Jorsø (V) og tilføjer til Dagbladet KØGE, at den økonomiske situation er en anden nu, end da projekterne blev vedtaget.

Blandt andet mener hun, at Køge Kyst og Køge Jorddepot skal ses efter i sømmene.
- Og så kan det være, at vi må sige, at vi ikke kan gennemføre dem lige nu, siger Mette Jorsø, der dog mener, at der er tale om nogle gode projekter. Men at de skal gribes rigtigt an.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere