Utraditionel indsamling: Sygeplejerske vil aflevere sure løbesko til minister

Sygeplejerske Harun Demirtas indsamler sure løbesko i protest mod effektiviseringskravet på hospitalerne.

De hvide træsko er byttet ud med løbesko, for sygeplejersker og læger løber rundt hele dagen. Sådan beskriver sygeplejerske Harun Demirtas situationen på landets hospitaler. Han er selv sygeplejerske på Rigshospitalet i  intensiv afdelingen for for tidligt fødte. 

quote Skal vi have rulleskøjter på i fremtiden? 

Sygeplejerske Harun Demirtas

Derfor har han lavet indsamlingen "Giv os vores træsko tilbage". Han indsamler slidte løbesko fra sine kollegaer, som han vil afleverere til finansminister Kristian Jensen. Finansministeren har nemlig givet udtryk for, at han ikke vil fjerne effektiviseringskravet på 2 pct. hvert år på hospitalerne, og det gør Harun Demirtas frustreret og ked af det. 

- Vi må sige stop, det går ikke mere. Jeg har dårlig samvigttighed over for patienterne hver dag. Jeg ser mine kollegaer bryde sammen i gråd, folk når ikke at spise frokost, og vi spæner frem og tilbage mellem patienterne, siger Harun Demirtas til Tv 2 Lorry, og tilføjer: 

- Vi løber stærkere og stærkere. Skal vi have rulleskøjter på i fremtiden? Det går udover patienterne og ikke mindst  patientsikkerheden, når tingene skal gå så stærkt. 

Han forklarer desuden, at løbeskoene er upraktiske på et hospital. Han og kollegaerne savner de hvide træsko. 

- Det er ikke med vores gode vilje, at vi har taget løbesko på. Derfor skal de nu afleveres. Der er en grund til at de hvide træsko i længe har været en del af hospitalskulturen: De lever op til de hygiejniske principper. Hvis der kommer blod på, kan de sprittes af med det samme. Løbeskoene skal en tur i vaskemaskinen. 

Dansk Sygeplejerråd bakker op om Harun Demirtas' sko-indsamling.
Dansk Sygeplejerråd bakker op om Harun Demirtas' sko-indsamling.

Dansk Sygeplejerråd bakker op om Harun Demirtas' indsamling. Han har indtil nu indsamlet cirka 20 par udtrådte løbesko, men tager gerne imod mange flere. 

Harun Demirtas har kontaktet finansministeren på mail og Facebook for at arrangere et møde, hvor han kan overrække de slidte løbesko, men Kristian Jensen har endnu ikke responderet. 

TV 2 Lorry har mandag morgen kontaktet Kristian Jensen for en kommentar, men finansministeren har foreløbigt ikke vendt tilbage. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere