Udligningskort: Så mange penge betaler eller modtager din kommune

I Rudersdal betaler borgerne i alt 500 millioner kroner i Hovedstadsudligning. 'Skævt og forældet system', siger borgmesteren. Se om din kommune betaler eller modtager penge her.

Hovedstadsudligningen er blevet til, for at kompensere for skellet mellem rig og fattig, hvad angår serviceniveauet i de enkelte kommuner.

I TV 2 Lorrys sendeområde er forskellen på rig og fattig kommune den største i hele landet. Og faktisk ligger både den rigeste og fattigste kommune i Danmark, i TV 2 Lorrys sendeområde.

Mens landets rigeste kommune i 2015 var forstadsbyen Gentofte nord for København, var den fattigste kommune samme år Fredensborg. Hos sidstnævnte viste nøgletal, at der kun var 553 kroner i kassen per indbygger i kommunen.

I hovedstadsområdet findes den såkaldte Hovedstadsudligning. Den skal tilgodese de fattige kommuner, således at alle borgere i hovedstadsområdet, uagtet hvor man bor, kan forvente det samme serviceniveau på kommunalt plan.

Rudersdal kommune er også blandt landets rigeste. Men her er Venstre-borgmesteren Jens Ive utilfreds med ordningen.

Han mener, at nogle kommuner bliver overkompenseret, mens man i Rudersdal kommune lider under, at afgive så mange midler, at serviceniveauet falder.

I Rudersdal kommune skal de i 2017 yde 500.000 millioner i Hovedstadsudligning. Se hvor meget din kommune betaler eller modtager på kortet herunder:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere