Ubesatte lærepladser kan redde uddannelse

I løbet af de næste tre år skal der findes 2500 ekstra praktikpladser i hovedstadsregionen.

Foto: TV2/Lorry

Derfor bliver der i øjeblikket arbejdet for at skaffe dem, så unge ikke må opgive eller forsinke deres uddannelse, fordi de ikke kan komme i praktik, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

Problemet er bare, at der også er en lang række virksomheder, som rent faktisk har ledige praktikpladser, men enten ikke får nogen ansøgninger eller kun uegnede ansøgere. I det område er der derfor et stort potentiale, vurderer udviklingschef i Region Hovedstaden.

- Baseret på de tilbagemeldinger vi har fået, så vil jeg tro, at 25 procent af praktikpladserne kan skaffes ved at kigge på brancher, der er ukendte for de unge, eller eksisterende pladser, hvor man ikke har fået det rigtige match, siger Anne Holm Sjøberg til Frederiksborg Amts Avis.

Hun spiller derfor bolden tilbage til erhvervsskolerne, som hun foreslår skal arbejde mere målrettet med at forberede de unge på, hvad der venter dem ude i virkeligheden, inden de kommer i praktik.

Hos Erhvervsskolen Nordsjælland påpeger uddannelseskonsulent Janni Glæsel, at en stor del selv er i stand til at finde en praktikplads, men der er en gruppe, som kræver meget arbejde for at forberede på arbejdsmarkedet.

- Når de bliver mødt af kravene fra arbejdsgiverne, så springer mange af dem fra. Her er det en stor udfordring at bygge bro, siger Janni Glæsel til avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik