Trygfondens millioner: Se, hvem der har fået en bid af kagen

Trygfonden har netop ladet 11,8 millioner til mere tryghed ruller udover region Hovedstaden - Både til lands og til vands.

Det skorter ikke ligefrem med penge hos Trygfonden.

Fondens regionale råd i Region Hovedstaden donerede kort før jul 11.859.263 kroner til projekter, der skal fremme sikkerheden, sundheden og trivslen i regionen.

Men hvor kommer de mange millioner fra, som fonden så rundhåndet deler ud af? Og hvem har modtaget pengene? 

Ifølge pressechef hos Trygfonden, Karen Bøgedal, er det "lidt langhåret". Men hvis du har en fed idé eller et godt formål, du gerne vil søge penge til, så er det nu, du skal spidse ører. For der er rent faktisk ret gode chancer for at få del i de mange penge. 

 

- Trygfonden er en selvstændig, almennyttig enhed under Tryghedsgruppen, og Tryghedsgruppen ejer 60 procent af Tryg Forsikring og en række andre ting.

- Det udbytte, som de (Tryghedsgruppen, red.) får der fra, samler de hvert år sammen, og så får Tryghedsfonden 600 millioner kroner, de kan dele ud til almennyttige formål, fortæller Karen Bøgedal. 

Sådan hænger økonomien sammen.
Sådan hænger økonomien sammen.
Foto: Trygfonden.dk

Sådan får du del i millionerne

TrygFonden støtter hvert år mere end 700 projekter. Fra forskningsprojekter over store landsdækkende projekter til små regionale donationer. Fælles for indsatserne er, at de skal leve op til TrygFondens mål, komme så mange som muligt til gode og bidrage til at gøre Danmark til et trygt sted at være.

- Vi donerer midler efter ansøgning - og alle de donationer, vi giver, er igennem en strategisk og systematisk bevillingsproces, siger Karen Bøgedal og tilføjer, at man som ansøger har relativt gode muligheder for få del i pengene - set ud fra ansøgningsstatistikken.

- På det regionale plan er det cirka 50 procent, der får, og når vi snakker landsdækkende donationer, så ligger afslagsprocenten på cirka 85 procent. Så på regional basis er det lettere at slippe igennem nåleøjet, siger Karen Bøgedal.  

Nedenfor har vi samlet et overblik over, hvem der har fået andel i de 11,8 millioner kroner:

711.206 kr. til øget vand-, trafik- og brandsikkerhed i regionen

Derudover har følgende modtaget støtte til projekter inden for trafiksikkerhed, bl.a. til at sætte fokus på cykelhjelme:

2.268.996 kr. skal fremme sundheden i regionen

Følgende ansøgere har fået tildelt midler til projekter, der skal skabe bedre sundhed blandt udvalgte grupper i regionen:

8.879.061 kr. skal styrke trivslen i regionen

Følgende ansøgere har fået tildelt midler til projekter, der skal skabe bedre trivsel blandt udvalgte grupper i Region Hovedstaden:

Næste frist for ansøgning om støtte hos TrygFondens regionale råd i Region Hovedstaden er den 1. marts 2018. Læs mere om ansøgningsforløb og -kriterier her.

Se, hvilke projekter TrygFonden ellers har givet støtte til, her: TrygFondens donationer siden 2013

Hvem er TrygFondens regionale råd i Region Hovedstaden?