Tre gange så stort areal som Københavns Kommune: Nu kommer der mere urørt skov

49 skovområder i TV 2 Lorrys sendeområde bliver til urørt skov, og det er godt nyt for biodiversiteten.

Der er masser af nye områder med urørt skov på vej i hele TV 2 Lorrys sendeområde.

Tirsdag fremlagde regeringen nemlig en plan for flere store skovområder. Områderne svarer til et areal på tre gange Københavns Kommune, der nu bliver udlagt til urørt skov. 

TV 2 Lorry møder skovfoged i Naturstyrelsen i pinseskoven på Kalvebod Fælled.

quote Der er ingen tvivl om, at naturen mangler plads i Danmark, og det her er et skridt i den rigtige retning

Sven Norup, Skovfoged i Naturstyrelsen

- Her har vi allerede noget af det billede, vi vil se meget mere af i fremtiden. Altså væltede træer, som får lov til at ligge ude i skoven til gavn for biodiversiteten og naturen, siger Sven Norup, mens han peger på de faldne træer.

De nye udpegninger af urørt skov sker som led i Natur- og biodiversitetspakken fra december 2020, som regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet står bag. 

Her blev der afsat 888 millioner kroner til blandt andet at udlægge yderligere urørt skov og dermed skabe et samlet areal i Danmark på op imod 75.000 hektar urørt skov.

Det handler om 49 skovområder i vores sendeområde - blandt andet er det Hornbæk Plantage, Arresø og Kalvebod Fælled, der nu skal være urørt skov.

Urørt skov vil skabe mere biodiversitet.
Urørt skov vil skabe mere biodiversitet.
Foto: TV2 Lorry

Den urørte skov gør, at naturen simpelthen ser mere naturlig ud, og så er det rigtigt godt for biodiversiteten.

- De døde træer er levested for rigtigt mange svampe og insekter. Det vil sige, at det giver højere naturværdi, siger Sven Norup, Skovfoged i Naturstyrelsen.

Biodiversiteten vil tiltrække flere insekter.
Biodiversiteten vil tiltrække flere insekter.
Foto: TV2 Lorry

Naturen er som bekendt et kredsløb, og i det her tilfælde betyder det, at der kommer til at være flere fuglearter og pattedyr som mus og ræve at finde på Kalvebod Fælled i fremtiden. 

Man må jo nødvendigvis lade naturen gå sin gang, og det er derfor ikke muligt at spå om, hvornår man ser ændringerne i naturen.

Spørger man Sven Norup, så er det også kun et skridt i den rigtige retning, at der nu kommer mere urørt natur i Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at naturen mangler plads i Danmark, og det her er et skridt i den rigtige retning for at give naturen mere plads, siger Sven Norup, Skovfoged i Naturstyrelsen.