Trafikalt kaos i vente mandag

DSB og politi frygter frostvejr i nat. Og det får vi, lyder det fra meteorolog.

Både DSB og politi har i løbet af søndag givet udtryk for, at det kan give store trafikale problemer, hvis det bliver meget koldt natten til mandag. Og det gør det, lyder det fra meteorolog Thomas Mørk fra TV 2 Vejret.

- Vi kan godt få 11 graders frost i Nordsjælland i nat. Det bliver koldest, hvor der ligger mest sne, og det gør der i et stræde fra Hillerød ned over Stenløse til Roskilde, siger Thomas Mørk søndag ved 13-tiden til TV 2 Lorry.

- Det, der sker, er, at sneen isolerer for jordvarmen, der ellers typisk ville holde temperaturen oppe.

Københavnsområdet bliver ikke forskånet for kulden, lyder det.

- Det er meget sandsynligt, vi også får frost i hovedstaden. Det bliver måske ikke helt så koldt, men vi skal ikke langt ud af byen, før det kan blive rigtig koldt. Der kan fx godt blive otte frostgrader i Ballerup, siger Thomas Mørk.

Det forventede frostvejr i hovedstadsområdet i nat er dårlig nyt for alle dem, der skal på arbejde mandag. Det gælder uanset, om man skal med bil, cykel eller kollektiv trafik, forstår man på politiet og DSB.

- Hvis vi får 5-10 minusgrader kombineret med vind og sne, så er sporskiftene udsatte. Det kan godt give store problemer. Men i så fald går vi ud og fortæller kunderne, hvad vi gør, sagde trafikinformationschef Tony Bispeskov tidligere i dag til TV 2 Lorry.

- Der er mange steder, hvor der er rigtig, meget rigtig vand på vejene, fordi sneen er begyndt at tø. Der er risiko for aquaplanning, og jeg tør slet ikke tænke på, hvis vandet fryser til is, lød det fra vagtchefen hos Københavns Vestegns Politi.

At vejene kan blive spejlglatte mandag er ganske sandsynligt, melder meteorolog Thomas Mørk.

- Der er rigtig meget vand på vejene, og når det er så koldt, fryser vandet fast, også selv om man salter. Det kan godt blive meget glat i morgen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere