Trængslen stiger: Her er regionsrådsformandens svar

En rapport viser, at trængslen Region Hovedstaden vil stige markant i løbet af de kommende årtier.

Kø, kø og atter kø. Hvis man er blandt de tusindvis af mennesker, der hver dag pendler til arbejde, skal man være ualmindeligt heldig for ikke at have prøvet at sidde fast i en bilkø.

I dag tages der nemlig lidt over syv millioner bilture hver dag, og det ser ikke ud til at blive færre fremover. Tværtimod viser en ny rapport, at antallet af daglige bilture i regionen forventes at stige til lidt under 8,5 millioner om dagen frem mod år 2050.

Og trængsel og trafik er netop et af de temaer, der får politikere i regionen og på rådhusene til at rive sig i håret.

Det koster nemlig millioner i tabt arbejdskraft, når arbejderne sidder fast i bilen, og det er svært for både kommuner og virksomheder at tiltrække tilflyttere og arbejdskraft, hvis transporttiden til og fra er for lang.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, Socialdemokratiet, er dog ikke overrasket over udsigten til mere trængsel: 

Nye prognoser viser, at bilkøerne i Lorryland bliver flere og længere - bilisterne skal bruge mere tid.

- Det er faktisk, hvad jeg forventede, men derfor er det vigtigt vi stopper med at lave lappeløsninger og i stedet får en samlet trafik- og mobilitetsstrateg for vores hovedstadsområde. Hvor vi både satser på en bedre kollektiv trafik samtidig med vi også skal udbygge vejnettet, siger hun.

Desuden mener Sophie Hæstorp Andersen også, at der skal mere fokus på samlede trafikløsninger. Eksempelvis nævner hun, at man kunne udbygge eksempelvis Rejseplanen, så den i fremtiden også inkluderer delebiler eller selvkørende biler.

Hele regionen skal stå sammen

TV 2 Lorry fortalte i går, at fem nordsjællandske kommuner er gået sammen om at hyre en lobbyist, som skal forsøge at sætte kommunernes udfordringer på dagsordenen på Christiansborg.

Et initiativ, regionsrådsformanden bakker op om, men som hun heller ikke ser som tilstrækkeligt:

- Vi bliver nødt til at stå sammen i hele hovedstadsområdet og ikke kun i Nordsjælland, hvis vi skal rykke Folketinget og få nogle flere investeringer her i hovedstadsområdet. Ellers så ryger investeringerne altså til Jylland, det har vi jo set masser af gange før.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere