Touborg forbliver næst­formand

Lejres borgmester Mette Touborg forbliver på sin post som næstformand for SF i Danmark.

Hun forbliver på posten efter, at hendes kollega på den delte næstformandspost, Mattias Tesfaye, i går meddelte, at han trækker sig fra næstformandsposten som en konsekvens af den nye leder, Annette Vilhelmsens, linje.

- Selvfølgelig har jeg talt med ham de seneste dage, men jo, det kom som en overraskelse for mig, at han trækker sig, siger Mette Touborg til DAGBLADET Roskilde.

- Det kommer ikke til at gøre nogen forskel for mig. Min intention er klart at fortsætte som næstformand. Forudsætningen er dog, at der findes en ny næstformand til at overtage Mattias' arbejde.

Hans job er jo en fuldtidsstilling, og det kan under ingen omstændigheder lade sig gøre, at jeg overtager det job. Jeg har en forventning om, at en anden vælges til det arbejde, understreger Mette Touborg.

- Jeg er nødt til at tage Mathias beslutning til efterretning. Jeg har deltaget i de samme møder, som han har, og jeg synes ikke, at SF's politik er forandret, efter at Annette Vilhelmsen blev formand. Vi arbejder efter samme politik.

Jeg synes, han har lidt kort aftræk i forhold til den korte tid, der er gået siden formandsvalget. Jeg betragter hans beslutning som i virkeligheden meget personlig, snarere end politisk, siger Mette Touborg.

Ifølge SF's regler skal landsmødet tage stilling til, hvad der nu skal ske organisatorisk, efter at den ene af SF's to næstformænd har trukket sig.

Det vil ske enten nu i december eller januar næste år; datoen besluttes sandsynligvis senere i dag. Mattias Tesfaye har taget vare på den medlems-opsøgende funktion, mens Mette Touborgs rolle er politisk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lundtoftegade nørrebro

København skyder millioner i ansigtsløft til særlige områder på Nørrebro og Amager

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere