Torveservering bliver flere måneder forsinket

Trods høj sol og og temperaturer, der har sendt overtøjet i eksil, er mulighederne for at få mad og drikke på Køge Torv begrænsede. Foreløbig har kun en enkelt café mulighed for at servere på Torvet. Det skyldes de nye regler for udeservering, der blev vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget i februar. Det skriver DAGBLADET, Køge

Ifølge de nye regler skal torveserveringen i udbud, og først i slutningen af maj bliver det besluttet, hvem der får lov til at servere på Torvet. Til spørgsmålet om, hvorfor udbuddet af udeserveringen ligger så sent, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Erling Larsen (S):
- Vi har haft et torveudvalg, der skulle drøfte de nye regler. De blev først færdige hen omkring januar. Og inden regulativet er blevet politisk behandlet i udvalget, er der gået noget tid. Efter min bedste overbevisning har det ikke kunnet gøres hurtigere, siger han.
      Teknik- og Miljøudvalget har desuden besluttet, at udeserveringen fremover skal samles i det nordvestlige hjørne fra en nybygget dobbelt pavillon med plads til to udbydere. Den nye pavillon vil være identisk med de eksisterende, der huser pølsemanden og grønthandleren. Den nye pavillon vil blive næsten 10 meter bred, 4,6 meter dyb og 4,6 meter høj.
Pavillonen er dog ikke bygget endnu, og den bliver næppe klar til årets sæson. Derfor får vinderne af udbuddet lov til at opføre en midlertidig pavillon til 2011 sæsonen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere