Tidspres: Otte sygehuse kritiseres af arbejdstilsynet

Ni gange på otte sygehuse har Arbejdstilsynet givet påbud til hospitaler i Lorrys sendeområde i 2014, viser en opgørelse fra Dansk Sygeplejeråd.

Det er ikke kun på sygehuset i Køge, at sygeplejerskerne løber for stærkt. Arbejdstilsynet har ifølge sygeplejerskernes fagforening uddelt i alt ni påbud til Køge og Roskilde Sygehuse og sygehusene i Region Hovedstaden over for 'stor arbejdsmængde' og 'tidspres'.  Påbuddene er givet til Rigshospitalet, Hvidovre Hospital, Glostrup Hospital, Gentofte Hospital, Frederiksberg Hospital, Nordsjællands Hospital og Roskilde Sygehus foruden altså Køge.  

- Arbejdspresset må føre til, at folk ikke får gjort det, som de skal eller springer over, hvor gærdet er lavest, siger Sara Catalina Witzansky, fællestillidsmand for sygeplejerskerne på Herlev Hospital. 

Hun er ikke overrasket over, at det nu kommer frem, at de ansatte på Køge Sygehus går på kompromis med arbejdsopgaverne.

- Det er et symptom på, at folk er presset. Vi vrider os for at få enderne til at mødes, siger Sara Catalina Witzansky til TV 2 Lorry.

Også i landsorganisationen råber man vagt i gevær ovenpå påbuddet til Køge Sygehus.

- For os er det helt tydeligt, at arbejdspresset er alt for stort på en stor del af vores afdelinger ude på sygehusene. Man kan se, at det hovedsageligt er de medicinske, de akutte og de psykiatriske afdelinger, der har været hårdt udsat for det her pres, og det er det, vi har set over mange år, siger Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen til Ritzau.

 Torsdag kom det frem, at medarbejderne på intensivafdelingen på Sjællands Universitetssygehus i Køge til tider har skruet op for medicinering med sovemedicin for at få tid til at løse andre opgaver, og på Regionshospitalet i Randers har sygeplejerskerne så travlt, at de ifølge dagligt må udskyde nødvendige opgaver som ordinering af medicin og overvågning af syge patienter.

- Det er beklageligt, for det skaber enorm utryghed blandt patienterne, siger Sara Catalina Witzansky

Og netop patienternes interesseorganisation, Danske Patienter, advarer mod, at tidspresset øger risikoen for fejlbehandlinger. Organisationen siger derfor, at det kan være nødvendigt at slække på det effektiviseringskrav, der nødvendiggør at sygehusene skal øge deres aktivitetsniveau med to pct. årligt.

- Man bør overveje at give sygehusene en pause for at sikre, at der kommer mere fokus på kvaliteten, og at der er tilstrækkelig tid til pleje og dialog med patienterne, siger Morten Freil fra Danske Patienter til Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere