Tidligere rektor hyldet: Har gjort IT populært blandt kvinder

Den afgående rektor, Mads Tofte, har gjort en særlig indsats for at styrke hovedstadsregionen. Det mener Region Hovedstaden, der fredag gav ham en pris.

Mads Tofte har netop lagt en lang karriere som rektor for IT-Universitetet i København bag sig, men fredag blev han hædret for den indsats, han har gjort for Region Hovedstaden som universitetsleder.

Region Hovedstaden har for første gang uddelt en Hovedstadspris, som bliver givet til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsats for at styrke hovedstadsregionen, og pristageren i år er Mads Tofte.

 

- Det betyder rigtig meget for mig, især fordi at IT-Højskolen, som det i sin tid hed, blev stiftet, for at der kunne gøres en særlig indsats for IT-forskning og IT-uddannelse i netop den her del af Danmark. Så det at få en pris af regionen, synes jeg, er en særlig fin anerkendelse, siger en stolt Mads Tofte.

IT er også for piger

Mads Tofte bliver særligt anerkendt af Region Hovedstaden for den indsats, han har gjort for at ændre forestillinger om, at IT-branchen kun er for mænd.

- Mads Tofte har skabt et IT-Universitet, som har samlet rigtig mange unge, og som også har gjort kvinder interesseret i at tage en IT-uddannelse. Han har været med til at sørge for, at IT ikke bare er noget, man tror, er hengemt hos dataloger og nørder, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Det er Sophie Hæstorp Andersen, der har udpeget Mads Tofte som vinder af Hovedstadsprisen i år, sammen med 1. og 2. næstformanden i Region Hovedstaden, journalist Lisbeth Knudsen, Klaus Bondam fra Cyklistforbundet og Ida Sofie jensen fra LIF.

Mads Tofte var IT-Universitetets første fuldtidsansatte, da han for 20 år siden startede som direktør for det, der dengang hed IT-Højskolen. Han har dermed set universitets udvikling på helt tæt hold gennem alle årene:

- Jeg kom jo med mine egne havestole, da vi startede. Der var ingen møbler. Der var virkelig ingenting. Så at se, at det i dag er et stort, flot universitet i Ørestaden med studieansøgere, der står i kø helt ned til Fields, er fantastisk, siger Mads Tofte.

Mads Tofte vil endnu ikke afsløre, hvad han skal lave, nu hvor han har sagt farvel til jobbet som rektor på IT-Universitetet.