Thorning udskyder ring-forslag

Mens mange danskere venter i spænding på, hvordan betalingsringen om København kommer til at tage sig ud, har regeringen måttet udskyde fremsættelsen af lovforslaget, skriver ekstrabladet.dk.

Foto: TV2/Lorry

Det fremgår af en skrivelse til Folketingets Udvalg for Forretningsordenen, som Helle Thorning-Schmidt har underskrevet.
'Regeringen har bl.a. i lyset af EU-formandskabet og for at sikre en god lovforberedelse måttet udskyde den planlagte fremsættelse af en række lovforslag,' står der indledningsvis i skrivelsen.
Under punktet 'transportministeren' kan man så læse, at dette bl.a. gælder 'Lov om trængselsafgift i Hovedstaden'. Det fremgår desuden, at loven vil blive fremsat 'Mar II' - altså anden halvdel af marts.
Herefter kan lovforslaget så blive behandlet i Folketinget, inden det sendes i høring, hvor eksempelvis organisationer og myndigheder får mulighed for at kommentere lovforslaget.
I regeringsgrundlaget står der, at betalingsringen vil give et overskud på ca. to mia. Det beløb kan dog vise sig at være betydeligt mindre, når lovforslaget bliver lagt på bordet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik