Tekniske problemer forsinker milliarddyrt hospitalsbyggeri

Byggeriet af sterilcentraler, der i fremtiden skal rengøre operationsudstyret på Rigshospitalet og Herlev Hospital, er blevet forsinket i to måneder.

Rigshospitalet Foto: TV 2 Lorry

Det bliver i fremtiden robotter, der skal stå for rengøring af operationsudstyret på de to hovedstadshospitaler Rigshospitalet og Herlev Hospital.

Det har vist sig at være vanskeligere, end man havde ventet. Det skal være i tip-top orden.

Leila Lindén, Regionrådsmedl., Region Hovedstaden, Soc.dem.

Men sterilcentralerne, som de kaldes, bliver forsinket i mindst to måneder. Det oplyser det socialdemokratiske regionrådsmedlem i Region Hovedstaden Leila Lindén til DR P4 København. 

- Det har vist sig at være vanskeligere, end man havde ventet, og da der er meget store krav til ventilation, vand, varme, luftskifte og renlighed i en sterilcentral, skal det være i tip-top orden, siger hun.

Læs også Ny stor udvidelse på vej til Rigshospitalet

Region Hovedstaden bruger 956 millioner kroner på opførelsen af de to nye sterilcentraler, som altså nu bliver mindst to måneder forsinket.

Vi har fået stillet i udsigt, at det er de her otte uger, og det har jeg en stærk tro på holder vand.

Leila Lindén, Regionrådsmedl., Region Hovedstaden, Soc.dem.

Forsinkelsen skyldes ifølje Leila Lindén, at der har været problemer med at få installeret teknikken. Konceptet er ifølge Region Hovedstaden banebrydende og bliver det første af sin slags i verden.

Det nye byggeri af de to centraler på hospitalerne vil tilsammen dække behovet for rengøring og stealisering af kirurgiske instrumenter og udstyr på ni hospitaler i alt.

Læs også Lyserøde robotter rykker ind på Herlev Hospital

- Vi har fået stillet i udsigt, at det er de her otte uger, og det har jeg en stærk tro på holder vand, siger Leila Lindén til DR P4 København.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik