Tekniske problemer forsinker milliarddyrt hospitalsbyggeri

Byggeriet af sterilcentraler, der i fremtiden skal rengøre operationsudstyret på Rigshospitalet og Herlev Hospital, er blevet forsinket i to måneder.

Det bliver i fremtiden robotter, der skal stå for rengøring af operationsudstyret på de to hovedstadshospitaler Rigshospitalet og Herlev Hospital.

quote Det har vist sig at være vanskeligere, end man havde ventet. Det skal være i tip-top orden.

Leila Lindén, Regionrådsmedl., Region Hovedstaden, Soc.dem.

Men sterilcentralerne, som de kaldes, bliver forsinket i mindst to måneder. Det oplyser det socialdemokratiske regionrådsmedlem i Region Hovedstaden Leila Lindén til DR P4 København. 

- Det har vist sig at være vanskeligere, end man havde ventet, og da der er meget store krav til ventilation, vand, varme, luftskifte og renlighed i en sterilcentral, skal det være i tip-top orden, siger hun.

Region Hovedstaden bruger 956 millioner kroner på opførelsen af de to nye sterilcentraler, som altså nu bliver mindst to måneder forsinket.

quote Vi har fået stillet i udsigt, at det er de her otte uger, og det har jeg en stærk tro på holder vand.

Leila Lindén, Regionrådsmedl., Region Hovedstaden, Soc.dem.

Forsinkelsen skyldes ifølje Leila Lindén, at der har været problemer med at få installeret teknikken. Konceptet er ifølge Region Hovedstaden banebrydende og bliver det første af sin slags i verden.

Det nye byggeri af de to centraler på hospitalerne vil tilsammen dække behovet for rengøring og stealisering af kirurgiske instrumenter og udstyr på ni hospitaler i alt.

- Vi har fået stillet i udsigt, at det er de her otte uger, og det har jeg en stærk tro på holder vand, siger Leila Lindén til DR P4 København.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

40_percent

playKæmpe nødlager i Greve skal servicere hele EU med værnemidler

WeB_Cover

playFolk tror, Thomas er dum: Men nu skal nyt symbol hjælpe ham

fedme

Forskere mener at have knækket koden til at holde vægttabet

colourbox

Flere kvinder får udskudt brystkræftscreening - puklen vokser med 1.000 kvinder om måneden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere