Syrien-indsamling i lufthavn gav 86 millioner

DR's og TV 2's indsamling til Syrien søndag aften fik danskerne til at donere 86 millioner kroner.

Søndag aften lagde Vilhelm Laurtizen-terminalen i Københavns Lufthavn gulv til 'Hjælp nu!-indsamlingen til fordel for Syriens flygtninge. Resultatet viser, at danskerne har doneret 86 millioner til de mange nødstedte i områder i og omkring Syrien.

Pengene vil nu blive fordelt til de 12 nødhjælpsorganisationer, der har været en del af indsamlingen, og organisationerne vil hurtigst muligt omsætte midlerne til konkret indsats i de berørte områder.

- Det er penge, som kommer til at gøre en kæmpe forskel for de syrere, som i dag lever i faldefærdige bygninger, ofte ikke kan få mad og står over for den femte vinter, siden krigen startede, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm til Ritzau.

Pengene fra indsamlingen vil blive brugt på at afhjælpe de umiddelbare humanitære behov som følge af krigen. Det vil sige mad, vand, lægehjælp, et tag over hovedet og adgang til uddannelse.

Men der bliver også investeret i projekter, der kan være med til at sikre de syriske flygtninge og fordrevne en fremtid - hvor de kan være i stand til at klare sig selv.

Op mod fire millioner mennesker har indtil nu søgt beskyttelse i nabolandene, og over 7,5 millioner internt fordrevne lever under frygtelige vilkår inde i Syrien - alene i år har en million syrere måttet forlade deres hjem.

Mange af dem søger over grænserne og lægger yderligere pres på nabolandene.

Blandt aftenens bidragydere var kongehuset. Regentparrets og Kronprinsparrets fonde støttede tilsammen DR og TV 2's fællesindsamling for Syriens flygtninge med 400.000 kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere