Sygeplejersker: Tidspres giver samtaler på gangene

Effektivitetskrav på sygehusene fører til patientsamtaler på gangene, mener Dansk Sygeplejeråd.

Undersøgelser og behandlinger på landets sygehuse skal gerne være så effektive som overhovedet muligt, så flest mulige patienter kan blive hurtigt færdigbehandlet og udskrevet.

Men et stigende krav om effektivitet på landets sygehuse, presser sygeplejersker og andet sygehuspersonale til at føre ellers fortrolige samtaler med patienterne ude på gangene.

Det mener formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

- Jeg hører jævnligt om problemet med patientkonsultationer på sygehusgangene, og det er et tegn på, at flere er presset på at nå at gennemføre så mange undersøgelser som muligt.

- Det er ikke hensigtsmæssigt for hverken patienterne eller lægerne, siger hun.

Torsdag viser TV2 dokumentaren "Patienten, der fik nok", der blandt andet viser patientkonsultationer, der bliver udført på sygehusgangene.

Her har TV2-journalisten Michael Bech filmet på Hvidovre Hospital med sin mobiltelefon i forbindelse med, at han akut blev indlagt med mistanke om galdesten. Optagelserne viser en række kritisable forhold.

Og ifølge Grete Christensen er det utroligt vigtigt, at man sætter ind over for problemet med konsultationer på gangene.

- Jeg savner en ledelse, der er bedre til at prioritere, at sygehuspersonalet sætter tid af til at tale med patienterne i et fortroligt rum.

- Derfor ender det med, at sygeplejerskerne og lægerne står konfronteret med patienterne i nogle uhensigtsmæssige rammer. Det er en urimelig situation for alle parter, siger hun.

- Ledelsen skal være bedre til at tilrettelægge arbejdet på sygehusene, så man både sikrer fortrolighed og effektivitet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere