Syge børn: Fædre bliver kørt ud på et sidespor

Børneafdelinger sender kun informationer til bopælsforælderen. Fædre kan blive kørt ud på et sidespor, mener ligestillingsforsker.

At se sit barn blive lagt på operationsbordet for at gennemgå en kompliceret operation er alle forældres mareridt. Men er du far til et barn i hovedstadsområdet, kan du ikke engang være sikker på at få besked om operationen. 

Her svarer alle hospitaler med en børneafdeling nemlig, at de sender informationerne til bopælsforælderen, og det er i 85 procent af tilfældene moren. Det viser en rundringning , som DR P4 København har lavet.

Det er et problem for ligestillingen, mener Ask Hesby Krogh, der er ligestillingsteamleder for Institut for Menneskerettigheder.

- Risikoen er, at der er nogle fædre, der bliver kørt ud på et sidespor, hvor de savner informationer om deres børn, som kan være ret væsentlige, når det handler om sundhedsvæsenet, siger Ask Hesby Krogh til DR P4 København.

Han mener, at myndighederne burde kunne give begge forældre besked.

I Region Hovedstaden og Sjælland melder man dog hus forbi på kritikken.

- Vi er også i stand til at håndtere de situationer, hvor det det giver problemer at man sender informationen til den bopæl, hvor barnet bor, siger Jesper Olsen, der er sekretariatschef i Region Hovedstaden, til DR P4 København.

I en mail til P4 København skriver Region Sjælland, at de følger de nuværende regler på området.

'Det vil sige, at sygehusene sender en indkaldelse til barnet på dets folkeregisteradresse. Det praktisk vigtigste for vores sygehuse er, at barnet får indkaldelsen', skriver regionen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere