Suppleant er klar til Folketinget, men vil ikke presse Thiesen til at trække sig

Claus Bruncke er med 160 stemmer suppleant for Mette Thiesen, der mandag forlod Nye Borgerlige. Han er generelt imod løsgængere, men vil ikke blande sig i den aktuelle sag.

Claus Bruncke fra Ølstykke er klar.

Hvis Mette Thiesen trækker sig som folketingsmedlem, vil han som suppleant træde ind i Nye Borgerliges folketingsgruppe på Christiansborg.

- Det er min pligt. Skulle hun tage det valg, så er jeg der. Men jeg deltager ikke i noget som helst pres på hende, siger 67-årige Claus Bruncke, der har en længere karriere i det private erhvervsliv inden for projektsalg og marketing bag sig.

Han fik blot 160 personlige stemmer ved det netop overståede valg, men det var nok til at blive 1. suppleant i Nordsjællands Storkreds.

Mette Thiesen fik 4357 personlige stemmer, men valgte mandag at trække sig fra Nye Borgerlige for i stedet at blive løsgænger.

Udmeldingen skete, kort inden at Nye Borgerliges forretningsudvalg og efterfølgende hovedbestyrelse skulle afholde møder angående en sag om Mette Thiesen og hendes kæreste.

"Løsgængere er skidt"

Claus Bruncke siger til TV 2 Lorry, at han har svært ved at udtale sig om sagen.

- Men helt overordnet synes jeg, at løsgængere er skidt i Folketinget. Det er ironisk, at netop vores parti, der har harceleret mod løsgængere, bliver det første, der leverer en løsgænger, siger han.

- Folketingsmedlemmer er valgt ind som en del af et parti, og så bør man jo honorere de vælgere, som har stemt på partiet. Enten skal man blive i partiet eller efterlade mandatet til partiet, siger Claus Bruncke.

quote Enten skal man blive i partiet eller efterlade mandatet til partiet

Claus Bruncke

Er du så mere værdig til at sidde i Folketinget end Mette Thiesen?

- Jeg kender ikke Mette Thiesen godt nok til at begynde at diskutere værdighed. Jeg ved ikke, hvad der er op og ned i hendes dybt tragiske sag. Men helt generelt vil jeg sige om løsgængere, at det er skidt.

Men du siger, at man generelt enten skal blive i partiet eller efterlade mandatet. Gælder det så ikke også for Mette Thiesen?

- Ja, det er generelt. Men i Mettes situation, kan der være forhold, vi ikke er klar over nogen af os. Så jeg kan ikke sige noget om hendes sag, siger Claus Bruncke.

Der kan da også være sager om andre løsgængere, hvor du ikke kender alle forhold?

- Ja. Og hvis jeg skal udtale mig om en personsag, så skal jeg kende til begge sider, og det gør jeg ikke, siger Claus Bruncke.

"Alting har to sider"

Nye Borgerlige havde mandag indkaldt til møde i hovedbestyrelsen, fordi Mette Thiesen og hendes kæreste - ifølge Nye Borgerliges formand Pernille Vermund - blandt andet havde sendt "intimiderende og truende" beskeder til en medarbejder i Nye Borgerlige.

Derefter har Thiesen ikke ville undskylde eller pålægge sig ansvaret, lød det i en meddelelse fra Vermund tidligere mandag. I stedet forsøgte Thiesen at få medarbejderen fyret.

Mette Thiesen er dog ikke enig i den udlægning. På Facebook skrev hun mandag.

“Med henhold til det foregående forløb, som beskrevet af Pernille Vermund, vil jeg blot bemærke, at alting har to sider”

“Desværre er der ikke blevet lyttet til min og denne er derfor heller ikke en del af mediernes dækning. Jeg bad om hjælp til at komme væk fra en svær fortid, der havde fyldt alt for meget, alt for længe og som jeg havde svært ved at håndtere selv. Jeg var skrøbelig og sårbar - men der blev desværre ikke lyttet,” skriver Thiesen.

Hun skriver også, at hun “kobler af nogle dage og håber, at alle vil respektere, at jeg ikke ønsker at udtale mig yderligere i denne sag.” 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik