Studieboligen ligger uden for hovedstaden

Det er i år mere end svært at finde en studiebolig i hovedstaden. Omkring 9000 unge står på venteliste til en bolig i København.

Men det kan stadig lade sig gøre at få tag over hovedet inden studiestart, hvis man er villig til at bo noget længere fra Rådhuspladsen.

Det regionale indstillingsudvalg i Roskilde, som står for fordelingen af en lang række ungdomsboliger og kollegieværelser uden for hovedstaden, har otte ledige boliger - en i Hedeboparken i Roskilde, samt to på Skt. Jørgenskollegiet og fem på Birkebjergkollegiet, der begge ligger i Næstved. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

I Roskilde er der en ledig toværelsesungdomsbolig, hvor huslejen - 6253 kroner - nok også kalder på to gange SU.

Boligselskabet Sjælland har ifølge deres hjemmeside tre ledige kollegieværelser på Karlemosekollegiet i Køge.

Holbæk og Næstved har flere ledige boliger

Det private M. Goldschmidt Kollegium i Holbæk har 15 ledige boliger, inklusiv tre der bliver ledige 1. september, oktober og november. Samme firmas Slotshaven Kollgium i Hillerød har 11 ledige boliger, dog en enkelt fra 15. august og fire først fra 1. september.

Hvis tålmodigheden - eller vennernes sofa - holder lidt længere, har Lejerbos regionskontor i Næstved også en mulig løsning.

- Vi har 15 ungdomsboliger i selve Næstved, og dem har vi normalt ikke svært ved at få lejet ud, men det skulle nok kunne lade sig gøre at få en i løbet af et halvt år. Men uden for byen har vi nogle stykker, som vi faktisk har svært ved at få lejet ud, siger forretningsfører Michael Keis.

Lejerbo i Holbæk forventer ifølge hjemmesiden, at der går mellem nul og tre måneder, før der er en ledig ungdomsbolig i Pølsekrogen i det centrale Holbæk.

Inden seks måneder skulle det også kunne lade sig gøre at finde en ungdomsbolig i Lejerbo i Store Heddinge og i Ølby ved Køge.

Smedegården i selve Køge skønner det tager et halvt år til et år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere