Stormflodssikring: kun til gamle huse

Det offentlige skal ikke længere hjælpe alle boligejere økonomisk, når ødelæggende storme raser. Nye huse skal bygges, så det kan klare en storm.

Interesseorganisationen Forsikring & Pension (F&P), siger i dag i Jyllands-Posten, at de mener der skal ændres på stormflodsordningen.

F&P mener at der er er opbygget så megen viden om stormflodsskader, så myndighederne kan forudse, hvilke områder der rammes, når storme raser.

- En ny bygning bør kunne holde til de klimascenarier, der er i bygningens levetid. I dag kan kommuner udstykke med fribillet, fordi regningen sendes videre til stormflodsordningen og husejerne, siger underdirektør Torben Weiss Garne fra Forsikring & Pension, som også er medlem af Stormrådet, til Jyllandsposten.

Rådet afgør, hvornår storme og oversvømmelser er så kraftige, at der kan udbetales erstatning fra den offentlige stormflodsordning.

I Storbritannien kan husejere med boliger opført efter 1. januar 2009 ikke få hjælp fra den nye offentlige ordning, Flood Re, som går i luften til april næste år. Altså samme ordning som F&P foreslår.

Stormrådet har en gæld på omkring 400 millioner kroner til staten efter stormen Bodil forrige år og vil gerne have den nye ordning.

- Den nuværende model er ikke holdbar i længden, fordi vi ved, at vejret bliver stadig mere outreret. Det kan derfor være en fornuftig løsning, at nybyggede huse fremover ikke kan få erstatning fra stormflodsordningen, siger Jesper Rasmussen, formand for Stormrådet, til Jyllands-Posten.

Parcelhusejerens Landsforening er enig i, at der skal skabes incitamenter til at bygge de rigtige steder, men alligevel mener formand Allan Malskær ifølge avisen, at den nye model er for vidtgående.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik