Storm rammer 2. juledag

Der er varsel om stormende kuling med vindstød op til stormstyrke. I vores region rammer stormen hårdest på Sjælland. Men det er intet i mod Jylland.

En storm blæser hen over landet i morgen. Lige midt i juletrafikken. Men der er forskel på hvor den for alvor rammer.

København slipper med at få vindstød mellem 10 og 12 m/s hård vind fra syd og sydvest fra omkring klokken 9.00 til kl. 13.00

Ved Roskilde kan vinden også nå op på mellem 10 og 12 m/s hård vind fra syd og sydvest, men det kan komme til at blæse kraftigt til ud på aftenen. Det samme gælder Køge-området. 

Sydsjælland samt Lolland og Falster får en ordentlig rusketur. Her kan vinden komme helt op på 15 m/s  fra sydvest.

Og så bliver Midt- og Nordjylland blæst godt igennem. Stormen forventes at være oppe på hård kuling med vindstød af stormstyrke mellem 20 og helt op til 28 m/s. Især Thy og Vendsyssel rammes.

Lavtryk rammer juletrafikken

Et lavtryk intensiveres, mens det bevæger sig hen over Sydnorge, og det er på sydsiden af lavtrykket, over netop det nordvestlige og nordlige Jylland, at blæsten bliver kraftigst. Det skriver TV 2 Vejret i dag.

Blæsten rammen allerede tirsdag formiddag og kulminerer hen over eftermiddagen dagen, når turen for mange går hjemad efter en jul hos venner og familie. 

2. juledag er en af årets største rejsedage og tusindvis af danskere bevæger sig hjem fra jul hos familien. Skal man krydse landet på vej hjem skal man krydse de større broer og her kan vinden især mærkes i de mindre køretøjer, der bevæger sig ud på broerne.

Inddelingen af vindstyrker i Danmark