Store Vinterbadedag: Skal du mærke det kolde gys i dag?

Søndag holder samtlige Nordsjællandske badelaug et fælles åbent bade-hus. Her kan du prøve den iskolde aktivitet vinterbadning - ganske gratis.

Måske har du prøvet det.

Du står på en frostbidt badebro med bare tæer og kan mærke, hvordan kulden kryber op ad de vinterblege ben. Badekåben er dit eneste værn mod det kolde vejr, men du ved godt, at den skal af.

I et hurtigt ryk kaster du kåben af og lader fødderne slippe badebroen.

*PLASK*

Hvor kulden før frøs fødderne til is, breder det kolde gys sig hurtigt til hele kroppen, der krampagtigt gør det svært at både svømme og trække vejret.

Men når du er oppe igen, kan du med rette kalde dig vinterbader. 

Og har idéen om vinterbadning tidligere stået frostklar i dit hoved, så er det dagen til at prøve det måske kommet i dag.

I dag, søndag den 13. november, inviterer de nordsjællandske badelaug med til vinterbadning for alle, der har lyst. Og så er det gratis.

quote Der er noget helt unikt ved at komme i det kolde vand. Kroppen bobler af velvære, når blodet og endorfinerne pumper rundt i kroppen

Bo Rathsach, badeformand og initiativtager

- Vinterbadning er ren welleness for krop og sjæl, fortæller Bo Rathsach, der er formand for Snekkersten Badelaug og initiativtager til eventen Store Vinterbadedag, og fortsætter:

- Der er noget helt unikt ved at komme i det kolde vand. Kroppen bobler af velvære, når blodet og endorfinerne pumper rundt i kroppen, og man bliver fyldt med et enormt mentalt overskud. Den oplevelse vil vi gerne give alle mulighed for at prøve. Derfor er vi i Nordsjælland gået sammen om et åbent hus arrangement, der forhåbentligt vli lokke mange nysgerrige til.

Formanden håber, at Store Vinterbadedag bliver en dag, hvornybegyndere og rutinerede vinterbadere mødes.

- Forhåbentlig bliver det starten på en tradition, hvor vi én gang om året sætter fokus på vinterbadning, siger Bo Rathsach.

Interessen for vinterbadning er steget kraftigt de seneste år. Ifølge foreningen Vinterbadere i Danmark er der mere end 31.000 registrerede vinterbadre i Danmark - og tallet stiger støt.

quote Vi kan klart mærke en stigende interesse for vinterbadning i Nordsjælland

Bo Rathsach, badeformand og initiativtager

- Vi kan klart mærke en stigende interesse for vinterbadning i Nordsjælland. Der er dukket flere nye badelaug op de senere år og mange af de etablerede badelaug har oplevet en fordobling af medlemstallet, siger formanden og initiativtageren og fortsætter:

- Det er en positiv udvikling, for vi mener jo, at vinterbadning er godt for folkesundheden. De fleste medlemmer kan i hvert fald skrive under på, at de ikke er nær så ofte syge, efter de er begyndt at vinterbade. Tror man ikke på det, kan man jo lade det komme an på en prøve.

Fakta om Store Vinterbadedag

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere